Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alevilerden hükümete sağduyu mesajı: Gemide çıkan kıvılcıma beraber su dökelim

Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şube Başkanı Yılmaz Demirdelen, Gezi süreciyle başlayarak bu güne kadar yaşanan ölümlerle ilgili sağduyu mesajı verdi. Artık yönetenlerin kendine çeki düzen vermesi gerektiğini belirten Demirdelen, “Hükümete...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alevilerden hükümete sağduyu mesajı: Gemide çıkan kıvılcıma beraber su dökelim
Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şube Başkanı Yılmaz Demirdelen, Gezi süreciyle başlayarak bu güne kadar yaşanan ölümlerle ilgili sağduyu mesajı verdi. Artık yönetenlerin kendine çeki düzen vermesi gerektiğini belirten Demirdelen, “Hükümete tavsiyemiz de, birlikte yol aldığımız bu gemide çıkan kıvılcıma beraber su dökmektir.” dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesinde yapılan basın açıklamasında, Başkan Yılmaz Demirdelen, hükümet ve devleti yöneten bürokrasinin toplumsal sorunları çözme noktasından her geçen gün biraz daha uzaklaştığını açıkladı. Her sokağa çıkan kişiyi hükümetin ajan olarak nitelendirmesini kınayan Demirdelen, “Gezi sürecinden başlayan ve son olarak Uğur Kurt'un Hakk'a yürümesi ile sonlanan Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ahmet Atakan'ın yaşamlarını yitirdiği hadiselerle ilgili olarak basın açıklaması yapıyoruz. Gerek yöneten siyasetin, gerekse de onun emrindeki bürokrasinin olayları doğru tahlil etmediğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

Ülke sorunlarının öncelikle dinleme ile çözülebileceğini vurgulayan Demirdelen, “Gezi ile başlayan eylemlik sürecinde Alevilerin sokakta olduğunu ifade eden siyasal anlayışın Alevileri ve diğer toplulukların sorunlarına duyarsızlığı, her sokağa çıkan hak diyen kişileri provokatör ve ajan olarak niteleyen anlayışı ile ülke sorunlarına çözüm üretilemez. Bu ülke sorunlarını ancak birbirimizi dinlemek suretiyle çözüme kavuşturulacağını ifade ettik.” açıklamalarına yer verdi.

Demirdelen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hükümet ve yöneten bürokrasi, toplumsal sorunları çözme noktasından her geçen gün biraz daha uzaklaşmaktadır. Sorunu çözecek olanlar, sorunun tam da kendisi olmuş durumundalar. Bu yaklaşım içerisinde geleceğe umutla bakma imkanı kalmamıştır. Siyasetin ve bürokrasinin biran önce kendisini yeniden dizayn edip, birlik, beraberlik ve kardeşliği tesis etmek adına yapılması gereken şeyleri acilen yapması gerekiyor.”

Yaşanan sorunların ortak hareket edilerek çözebileceğine dikkat çeken Demirdelen, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Şiddeti kutsayan anlayıştan uzak, barışın ve hoşgörünün gerek bizim coğrafyamızda gerekse dünyada hakim olmasını istiyoruz. Hükümete tavsiyemiz de, birlikte yol aldığımız bu gemide çıkan kıvılcıma beraber su dökmektir. Alevilerin hukuk dışında hükümeti yıkmak gibi bir niyeti ve arzusu yoktur. Alevilerin ve mazlumların tek talebi özgür bir şekilde birlikte yaşama arzusudur. Yaşanan hadiseler şiddetle bastırılmaya çalışıldığı için hadiseler buraya kadar gelmektedir. Buran önce yönetenlerin kendilerine çeki düzen verip, toplumun tüm kesimlerini samimiyetle dinleyip, onlara çözüm üretmesi gerekir diye düşünüyorum.”


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.