Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alevi derneği, CHP'ye desteğini açıkladı

Antalya'da bulunan Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) destekleyeceğini açıkladı. Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi de bu açıklamaya...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alevi derneği, CHP'ye desteğini açıkladı
Antalya'da bulunan Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) destekleyeceğini açıkladı. Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi de bu açıklamaya destek verdi.

Destek açıklaması, seçimlere kısa bir süre kala derneğin merkezinde Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yıldız tarafından yapıldı. Yıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği olarak bizler anayasaya sadakatle bağlı, parlamenter rejimi, laik, sosyal, çağdaş hukuk devletini koruyacak bir meclis seçmeliyiz. Seçilecek meclis herkesi temsil etmeli. Herkesi kucaklamalı. Hiçbir ayrıma girmeden herkesle bütün olmalı. Aynı zamanda Alevi toplumunun sorunlarıyla ilgilenen, sorunlara yakınlığını ifade eden ve seçim propagandası döneminde Alevilerle ilgili görüşlerini ifade eden veya bunları açıklayan partilere kalbi yakınlığımızın olacağını oylarımızın bu yönde şekilleneceğini şimdiden belirtmek isteriz. Alevi kamil insandır. Kime oy vereceklerini bilirler."

Yıldız, özellikle derneklerinin üyesi olan CHP milletvekili adayları, Niyazi Nefi Kara, Çetin Osman Budak, Devrim Kök, Figen Çalıkuşu ve İbrahim Keser'e seçim çalışmalarında başarı diledi.

Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi Başkanı Hasan Kaya da yapılan açıklamanın içerik bakımından görüşlerini yansıttığını ifade ederek, desteklerini belirtti. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına CHP milletvekili adayları ve bazı partililer de katıldı. Milletvekili adaylarından Cavit Arı destek açıklamasının kendilerini sevindirdiğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.