Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alevi-Bektaşi derneklerinden 'Kutlu Doğum' programı

Ankara’daki Alevi-Bektaşi dernekleri, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir araya gelerek Hz. Muhammed’i (sav) anma programı düzenledi. Peygamberimiz'i sevmenin Allah’ın emri olduğunu kaydeden Irmak Alevi-Bektaşi Kültür ve Eğitim...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 21:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’daki Alevi-Bektaşi dernekleri, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir araya gelerek Hz. Muhammed’i (sav) anma programı düzenledi. Peygamberimiz'i sevmenin Allah’ın emri olduğunu kaydeden Irmak Alevi-Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Dr. Ali Yücel, “Ehlibeyt bu emri çok iyi algılamış ve bunun gereğini canları pahasına yerine getirmişlerdir." dedi.

Gazi Üniversitesi Mimar Kemalettin Salonu’nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Gülbank ve Kur'an-ı Kerim'in okunduğu program, selamlama konuşmaları ile devam etti. Irmak Alevi-Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Dr. Ali Yücel, programı Ankara’daki Ehlibeyt sevdalısı 17 kurum ile gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bize Ehlibeyt ve Kur'an'ı emanet olarak bırakan, deyiş ve nefeslerimizle kendisini daima andığımız Muhammed Mustafa’ya (sav) sevgimizi sunmak için buradayız. O, inancımız ve erkanımızın mürşit kapısı ve Ehlibeyt halkasının başıdır. Muhammed Mustafa (sav), Allah’ın ilk yarattığı nur ve Habibullah’tır. O’nu sevmek Allah’ın emridir. Ehlibeyt bu emri çok iyi algılamış ve bunun gereğini canları pahasına yerine getirmişlerdir. İmam Ali’nin hicrette onun yatağına yatması bundandır. Biz Muhammed Mustafa'yı (sav) ve Ehlibeyti’ni, Allah’a götüren en emin yol olduğu için seviyoruz.” diye konuştu.

'ALEVİLİK NE ALİSİZ NE DE MUHAMMED MUSTAFASIZ (SAV) OLUR'

Dr. Yücel, “Alevilik ne Ali’siz olur, ne de Muhammed Mustafasız. Bu kutlu ırmağın akışı Ali ise ab-ı hayat olan suyu Muhammed Mustafa (sav), menzili ise Allah’tır.” dedi. Hz. Muhammed’in (sav) insanlığa sunduğu mesajın layıkıyla anlaşılıp idrak edilemediğini kaydeden Dr. Yücel, “Bu mesajlar, anlaşılıp hayata aktarılabilseydi, O’nun yolunda olduğunu söyleyen bir kısım talihsizler bu dünyayı kan gölüne çevirmezdi. Müslümanlıkla ‘terör’ kelimesi yan yana anılmazdı.” ifadelerini kullandı.

Deyiş ve nefeslerden sonra ise İstanbul’dan gelen Dede Süleyman Alan ise “Ehlibeyt Çerağı’nın Nuru Muhammed Mustafa” konulu bir konuşma yaptı. Aşıkların dilinden “Ehlibeyt Dedesi Muhammed Mustafa” ile devam eden program ikinci deyiş ve nefeslerle devam etti.

Programın katılımcı kurumları arasında yer alan bazı isimler şu şekilde: Abdallar Derneği, Anadolu Cemevleri Derneği, Atayolu Derneği, Aydos Dernekler Federasyonu, Can Dostlar Cemevi, Cem Vakfı Ankara Şubesi ve Polatlı Cemevi ve Tuzluçayır Cemevi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.