Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aktif-Sen Zonguldak Temsilciliği'nden eğitimcilere siyasi kıyım tepkisi

Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Yıldıray Uysal, uzun yıllardan beri okulları idare eden başarılı okul müdürlerinin, görevden alınarak tasfiye edildiğini söyledi. Uysal, "Bu görevden almalar, hangi kritere göre yapılmıştır?...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Yıldıray Uysal, uzun yıllardan beri okulları idare eden başarılı okul müdürlerinin, görevden alınarak tasfiye edildiğini söyledi. Uysal, "Bu görevden almalar, hangi kritere göre yapılmıştır? Başarılı okul müdürleri adeta siyasi kıyıma uğramıştır.” dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Uysal, “Ülke olarak tarihi günlerden geçtiğimiz şu süreçte biz eğitimciler de -klişe tabirle- gün geçmiyor ki yeni bir garabetle karşılaşmayalım ve her garabet katlanarak skandallar yumağına dönüşmesin. Okul ve kurum yöneticilerinin performans değerlendirilmesi için 40 puanı okul içi, 60 puanı da Milli Eğitim müdürlüklerince yapılan puanlamada 75 puanı alabilen müdürler başarılı sayılmışlardır. Okul içi öğretmen, öğrenci ve veliden 40 tam puan alan birçok okul müdürü ise ilçe milli eğitim müdürlüklerinden 35 puan verilmeyerek başarısız sayılmışlardır. Günler öncesinden yüksek sesle vurguladığımız ‘liyakat esas alınmalı’ söylemimize karşı maalesef kulaklar tıkanmış, tecrübe, başarı ve liyakat hiçe sayılmıştır. Uzun yıllardan beri okulları idare eden başarılı okul müdürleri, görevden alınarak tasfiye edilmiştir. Bu görevden almalar, hangi kritere göre yapılmıştır? Başarılı okul müdürleri adeta siyasi kıyıma uğramıştır.” diye ifade etti.

Eğitim camiasında ve veliler nezdinde her kesimin büyük sevgisini kazanmış nice okul müdürlerinin siyasi hesap adına görevden alınmasının, ileride büyük bir utanç vesilesi olacağını kaydeden Uysal, şunları söyledi: “Okullarında başarılı olduğunu öğrenci, veli ve öğretmen puanlamasında tam puan alarak kanıtlayan okul müdürleri, milli eğitim müdürlüklerinde masa başında kaybetmiştir. Bu utanç, masa başında hür iradeleriyle karar veremeyen karar sahiplerine aittir. Bu nedenle şu an uygulanmakta olan ve yarın ciddi sıkıntılar doğuracağından emin olduğumuz idareci atamalarında yüzde 60’lık idari puanlamanın değil de liyakatin esas alındığı, eğitimin gerçek paydaşlarının belirleyeceği bir değerlendirme sistemi olmasını istiyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.