Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aktif Eğitim-Sen'li Uysal: Eğitimin kalitesi akıllı tahta ile ölçülür olmuş

Aktif Eğitim-Sen Zonguldak Temsilcisi Yıldıray Uysal, öğrencilere kendi evladı gibi davranan öğretmenler olmaya devam edeceklerini söyledi. Aktif Eğitim-Sen Zonguldak Temsilcisi Yıldıray Uysal, Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aktif Eğitim-Sen Zonguldak Temsilcisi Yıldıray Uysal, öğrencilere kendi evladı gibi davranan öğretmenler olmaya devam edeceklerini söyledi.

Aktif Eğitim-Sen Zonguldak Temsilcisi Yıldıray Uysal, Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, insanlık tarihi boyunca insanı hayatın her alanında doğrudan veya dolaylı olarak ilgilendiren en önemli mesleğin ‘öğretmenlik’ olduğunu belirtti. Uysal, “Eğitimin önemini kavrayan toplumlar çok büyük bir hızla gelişmiş ve modernleşerek model ülke olmuşlar, devletler muvazenesinde söz sahibi hale gelmişlerdir. Ülkemizde ise eğitimin kalitesi akıllı tahta ile ölçülmüş, öğretmenler yeterince değer görmemiş, okullar birçok alanda kendi haline bırakılarak kaosa teslim edilmiştir.” dedi.

Her gün eğitim camiasını üzecek bir olayla karşılaştıklarını hatırlatan Uysal, şöyle devam etti: “Yaptığımız ankette yüzde 85 gibi bir oranla öğretmenin asıl probleminin itibar sorunu olduğu, özlük haklarındaki problemlerin daha sonra geldiği görülmüştür. Yanlı ve yanlış uygulamalarıyla eğitim sistemini alt üst eden, başarılı ve çalışkan müdürleri görevden alan, kazanılmış hakları hiçe sayan, kendi çıkardığı yönetmeliğe kendisi uymayan, öğretmenleri rotasyonla tedirgin eden, TEOG'la iller arası öğrenci yerleştiren, özel eğitim desteğinde keyfi uygulamalarıyla devasa kurumları destek dışı bırakan, her bakan değişiminde sınav sistemini değiştiren şu Milli Eğitim Bakanlığı olmasa bizler ne güzel öğretmenlik yaparız.”

Uysal, ayrıca, gündüzleri vaktini öğrencilere, geceleri de kitap yazmaya ayıran Veli Karanfil öğretmene teşekkür ederken, geçen yıl bir öğrencisi tarafından bıçaklanarak yaralanan Mikail Bilyar’a da geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.