Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akşener’den ‘Öcalan’a sekretarya’ tepkisi: Böyle bir şey olabilir mi?

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Abdullah Öcalan’a sekreterya verileceği yönündeki iddialara sert tepki gösterdi. Akşener, “Nereden baksanız yanlış. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.Yıldız Teknik Üniversitesi Hisarüstü Sosyal Tesisleri...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akşener’den ‘Öcalan’a sekretarya’ tepkisi: Böyle bir şey olabilir mi?
TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Abdullah Öcalan’a sekreterya verileceği yönündeki iddialara sert tepki gösterdi. Akşener, “Nereden baksanız yanlış. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Hisarüstü Sosyal Tesisleri ’nde MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından engellilerle ilgili kahvaltılı toplantı düzenlendi. Toplantıya; TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcıları Celal Adan, Ruhsar Demirel, MHP’li yöneticiler ve engelli vatandaşlar katıldı.

Program öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Meral Akşener, İmralı’da tutuklu bulunan Öcalan’a sekreterya verileceği yönündeki iddialara tepki gösterdi. Böyle bir girişimin yanlış olacağına dikkat çeken Akşener, “Bu soruya nasıl bir cevap versem ki ben? Sorunun kendi içinde cevabı var. Nereden baksanız yanlış. Böyle bir şey olabilir mi? Mahkeme ile suçu sabit olmuş bir kişi, kalkışmadan, o kalkışma nedeniyle de cinayetlerden sorumlu bir kişiyi çözüm ortağı olarak koyacaksınız. Ben buradan bu işin paydaşlarına şunu söylemek isterim; Türkiye’yi iki tarafa böldüler. Kürt tarafı var bir de Türk tarafı var. Kürt tarafını anlaşılıyor ki Öcalan temsil ediyor. Türk tarafını kim temsil ediyor? Başbakanlığı döneminde Erdoğan, Öcalan ile sayın genel başkanımız görüşüldüğünü iddia ettiğinde, demişti ki; ‘Görüşen şerefsiz’, şimdi cümbür cemaat görüşülüyor. Ne dememiz lazım.” ifadelerini kullandı.

ÖZERKLİK VE ÖCALAN’IN SERBEST BIRAKILACAĞI İDDİALARI

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde özerklik çalışmaları ve Öcalan’ın cezaevinden çıkarılacağına yönelik iddiaları da değerlendiren Akşener, “Bu tür çalışmaların yapıldığını biliyoruz ama benim bildiğim de bir şey var. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticileri anketle çalışır. Güneydoğu’da mesele çözüm de olsa Türkiye’de insanların birbiriyle olan iletişiminin önüne geçen sen ve ben şeklinde ayıran bir dilin sonuç itibarıyla yapılacak anket neticesinde Güneydoğu’dan gelen oy oranları İç Anadolu’da Selçuklu coğrafyasındaki oyların karşılığı değilse hep beraber göreceğiz ki bu iş idare edilmek üzeredir. Hepimiz de taraflara ayrılmış olan Türkiye’nin yarattığı travmayı hiç kimse kolayca tedavi edemeyecek. Bu noktaya doğru gidiliyor. Benim asıl endişem bu.” şeklinde konuştu.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.