Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akit'in 'PKK öldürüyor paralel kurtarıyor' haberine yalanlama

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Akit gazetesinde yer alan 'PKK öldürüyor paralel kurtarıyor' haberini yalanladı. Yapıcıoğlu, "Akit gazetesine telefonla bir röportaj verdim. Fakat orada hiç ağzımdan çıkmayan...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2015 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akit'in 'PKK öldürüyor paralel kurtarıyor' haberine yalanlama
Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Akit gazetesinde yer alan 'PKK öldürüyor paralel kurtarıyor' haberini yalanladı.

Yapıcıoğlu, "Akit gazetesine telefonla bir röportaj verdim. Fakat orada hiç ağzımdan çıkmayan kelimeleri, kendi düşünce ve yorumlarını, ben söylemişim gibi yazmaları gerçekten hiç hoş olmamış." dedi. Yapıcıoğlu, '6-8 Ekim Olayları'nın faillerini bulma ve görevi ihmal edenlerin ortaya çıkarılması görevinin de hükümetin olduğunu belirtti.

Akit gazetesi dün birinci sayfadan anonsladığı haberde şu ifadelere yer verdi: "HÜDA-PAR eski Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 'paralel yapı'nın Doğu ve Güneydoğu'da HDP/PKK'yı desteklediğini söyledi. İki örgütün de kaos peşinde koştuğunu belirten Yapıcıoğlu, 'Yasin Börü ve arkadaşlarını katledenler gözaltına alındı ama yargılamada bir ilerleme sağlanmış değil. Paralel yapı ve HDP-PKK ittifakının birinin öldürdüğünü, diğerinin ise katilleri cezasız bıraktığını görüyoruz' dedi."

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) eski Genel Başkanı ve Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Akit gazetesinin bu haberini yalanladı. Yapıcıoğlu, "Akit gazetesine telefonla bir röportaj verdim. Fakat orada hiç ağzımdan çıkmayan kelimeler kendi düşünce ve yorumlarını ben söylemişim gibi yazmaları gerçekten hiç hoş olmamış. Özellikle başlık benim ağzımdan işte 'biri öldürüyor diğer salıveriyor' şeklinde kullanmadığım bir söz." diye konuştu.

20 KİŞİNİN TUTUKLU OLMASI BÜTÜN OLAYLARIN ÇÖZÜLDÜĞÜ ANLAMINA GELMEZ

Akit gazetesinin kendisini telefonla aradığını ve bir görüşme yaptıklarını anlatan Yapıcıoğlu, şöyle devam etti: "Benim söylediğim şudur; 6-8 olaylarında pek çok kişi canını verdi, pek çok kişi, vatandaş hayatını kaybetti. Bize yakın 9 kişi de olaylarda saldırıya uğradı. Bunun dışında İslami kimliğinde ya da kıyafetinden dolayı 7 kişi olmak üzere toplam 16 kişi sadece bu nedenle saldırıya uğradı, şehit oldu. Yasin Börü ismi kamuoyuna mal olduğu için belki bunun üzerinde çok fazla duruldu ve Börü ve üç arkadaşının katledilmesi olayıyla birlikte ilk başta 16 kişi daha sonra yapılan gözaltılarla bu sayı 30 küsura çıktı. Bunlarla ilgili soruşturma açıldı, dava açıldı. İddianame mahkemece kabul edildi daha sonra basında bu davanın güvenlik gerekçesiyle İzmir'e nakledildiği yönünde bir haber çıktı. Olaylarda sadece bunlar değil pek çok vatandaş hayatını kaybetti. Bunlarla ilgili soruşturmalarda herhangi bir ilerleme olduğuna dair elimizde bir somut bilgi yok. Yasin Börü olayında da cezasız bırakıldılar demek çok erken. Çünkü yürüyen bir soruşturma ve kovuşturma aşamasına geçti. Yargılama devam ediyor. Neticede ne çıkar şu anda bilmek mümkün değil. Ama şunu biliyoruz, olaylara yüzlerce kişi hatta binlerce kişi katıldı. 30 küsur kişinin gözaltına alınmış olması ve 20 kişinin tutuklu olması bütün olayların çözüldüğü anlamına gelmez."

"GÖREV İHMALİ VAR BUNDA ŞÜPHE YOK"

'6-8 Ekim Olayları'nda emniyette görev ihmali olduğunu ve bunda şüphe olmadığını anlatan Yapıcıoğlu, "Birileri görevini ihmal etmiştir. Bunda şüphe yok. Emniyetin içinde görevini ihmal edenler hangi yapıyla bağlantılıdır, kimdir neyin nesidir onu bilecek durumda değiliz. Bunu açığa çıkarması gereken hükümettir. Dolayısıyla eğer varsa görevini ihmal eden onları açığa çıkarmak yoksa onların görevini ciddiyetle yapması gereken yine bu iradeyi ortaya koymak hükümetin sorumluluğundadır." ifadelerini kullandı.

Yapıcığoğlu, "Velev ki bu görevini ihmal edenler paralel yapı dedikleri yapıya bağlı olsalar bile, eğer öyle olursa, hükümet o zaman onları bulup açığa çıkarıp sorumlulukları neyi gerektiriyorsa ona ilişkin işlemleri yapmak ve buna rağmen yine vatandaşın canına malına mal olmuş olayları aydınlatmak ve sorumluları bulup cezalandırmaktır. Ama bizim buna benzer cümlelerle verdiğimiz ifadeler maalesef kendi yorumlarını katarak gazetede haber yapmışlar." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.