Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akçakale'de basına mesai saati dışında yayın yasağı getirildi

IŞİD'in elinde rehin olarak bulunan Japon gazeteci ile Ürdünlü pilotun serbest bırakılacağı iddiası bugün de gerçekleşmedi. IŞİD'in kontrol altında tuttuğu bölgelerin karşısındaki Akçakale Sınır Kapısı'nda bekleyiş sürüyor....

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akçakale'de basına mesai saati dışında yayın yasağı getirildi
IŞİD'in elinde rehin olarak bulunan Japon gazeteci ile Ürdünlü pilotun serbest bırakılacağı iddiası bugün de gerçekleşmedi. IŞİD'in kontrol altında tuttuğu bölgelerin karşısındaki Akçakale Sınır Kapısı'nda bekleyiş sürüyor. Bu arada gazetecilerin bulunduğu Akçakale'ye gelen Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü'nden bir bayan yetkili, bundan sonra basına sadece saat 09.00 ile 17.00 arası sınır kapısı önünden yayın izni verileceğini bildirdi. Yetkili, gazetecilerin güvenliği için bu kararın alındığını ifade etti.

Ürdün hükümetinin IŞİD'in alıkoyduğu Ürdünlü pilot el-Kesasibe'ye karşılık, Ürdün'de terör suçundan tutuklu bulunan Sacide er-Rışavi'nin takas edilmesine hazır olduğunu açıklamasının ardından Ürdünlü pilot ile Japon gazetecinin bırakılacağı iddiası yayıldı. Bu haber üzerine çoğunluğu Japonların oluşturduğu gazeteciler, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine geldi. Japon gazetecinin Rakka’ya en yakın bölge olan Akçakale Sınır Kapısı'ndan bırakılacağı iddiaları üzerine Japon medyası, Akçakale kapısı önündeki bekleyişini sürdürüyor.

Bu arada gazetecilerin bulunduğu Akçakale Sınır Kapısı önüne gelen Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü yetkilisi bir bayan, bundan sonra basına sadece saat 09.00 ile 17.00 arası sınır kapısı önünden yayın izni verileceğini bildirdi. Yetkili bayan, gazetecilerin güvenliği için bu uygulamanın getirildiğini ifade etti. Telabyad'da bulunan IŞİD mensuplarının dürbünle Akçakale önündeki Japon gazetecileri gözlediği, fotoğraflarını çektiği ve internet sitelerinden paylaştığı öne sürülüyor.

IŞİD'in kaçırdığı Japon gazeteci Kenji Goto ile ilgili gelişmeleri takip etmek üzere Şanlıurfa'ya gelen Fuji TV muhabiri Kazumi Takaya da dün kiraladığı aracın şoförünün bir kamyona çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.