Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akar'dan ne istediler?

Darbe girişiminin ardından yaşananların perde arkasına ilişkin bilgiler netleşmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akar'dan ne istediler?
CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat, gözaltındakilerin ifadeleri ve soruşturmada elde edilen bilgiler ışığında netleşmeye başlayan ayrıntıları anlattı.

Buna göre, MİT'e yönelik saldırıda hedef MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dı. 2 Kobra helikopteriyle MİT'e saldıran darbeciler, ağır silahlarla 4 kapıyı taradı. MİT personelinin karşılık vermesiyle çatışma çıkarken, binanın dışında ve içinde ağır hasar oluştu. Kobraların MİT'i taradığı esnada bir başka helikopter ise doğu lojmanlarının bulunduğu bölgeye asker indirmeye çalıştı. Bu askerler içeri girebilselerdi, Hakan Fidan'ı kaçıracaklardı.

Akıncı Üssü'nde yaşananlar

Darbe girişimini yönetenler, 3 bin personeli olan Ankara'da Akıncı Üssü'nü ana merkez olarak kullandı. Darbe girişiminin fitili ateşlenmeden hemen önce "Hava çok sıcak, bugün uçuş yapılmayacak" denilerek personelin bir kısmının evlerine gönderildiği bilgisi var. Yaklaşık 80 teğmen özellikle içeride tutuldu. Darbe girişimi başladıktan sonra Özel Kuvvetler ve Muharebe Arama Kurtarma'da görevli 50-60 asker teğmenlerin yanına inip, "Beylik tabancalarınızı yanınıza alın, size birtakım görevler verebiliriz" dedi. Teğmenlere verilen emir de, doğrudan üssü kontrol altına almaları yönündeydi.

Cumhurbaşkanı'nın kaldığı otel

Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'te konakladığı otele gitmeleri için iki helikopter görevlendirildi. Konya'dan yola çıkan 50 kişilik grubun amacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik müdahale gerçekleştirmekti. Askerler otel bölgesine geldiklerinde çatışma çıktı, askerlerden biri yaralandı. Cumhurbaşkanı'nın otelde olmadığı ve darbe girişiminin başarısız olacağını anlayınca planlarından vazgeçtiler. Yaralıyı da taşıyan helikopter, 20 personelini bir dağın eteğine indirdi. Sardece pilot ve yaralı askerle yoluna devam etti. Dağa inen askerlerle ilgili arama-tarama faaliyetleri ise devam ediyor.

Akar'dan ne istediler?

Ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın rehin tutulduğu dakikalar... Darbeciler, hazırladıkları bildiriyi TRT'de okumasını istediler. "Eğer siz bunu okursanız her şey daha güzel olacak" dediler. Genelkurmay Başkanı büyük tepki gösterdi, içeride çatışma yaşandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.