Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: Seçimde daha çok kadın adayımız olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son yaptıkları kurultayda yüzde 33 cinsiyet kotası getirdiklerini hatırlatarak, önümüzdeki seçimlerde belediye başkanlığı ve meclis üyeliği adaylarında çok sayıda kadının olacağını söyledi.Osmaniye’nin...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kılıçdaroğlu: Seçimde daha çok kadın adayımız olacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son yaptıkları kurultayda yüzde 33 cinsiyet kotası getirdiklerini hatırlatarak, önümüzdeki seçimlerde belediye başkanlığı ve meclis üyeliği adaylarında çok sayıda kadının olacağını söyledi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesi belediye başkan adayı Aytun Gündeşlioğlu’na destek için bu ilçeye giden Kılıçdaroğlu, hükümete esnaf, çiftçi ve emeklinin sorunları üzerinden yüklendi. Konuşmasında kadınlara da seslenen Kılıçdaroğlu, "Size seçme ve seçilme hakkını veren parti CHP’dir dedi. Biz, son kurultayımızda bir değişiklik yaptık ve yüzde 33 cinsiyet kotası getirdik. Şundan emin olmanızı isterim, çok sayıda kadın CHP belediye başkan adayınız olacak. Çok sayıda belediye meclisi üyesi olacak. Madem ki bu ülkenin nüfusunun yarısı kadın, kadının da siyasette hakkı var. Bütün kadın kardeşlerimize sesleniyorum, sizin eviniz CHP'dir." dedi.

'EMEKLİ ESNAFTAN KESİLEN YÜZDE 15'LİK SOSYAL DESTEK PRİMİNİ KALDIRACAĞIZ'

İktidara geldiklerinde emekli olduktan sonra tekrar çalışmaya başlayan emekli esnaftan kesilen yüzde 15 oranındaki sosyal destek primini kaldıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Primini ödeyemeyen esnafın hastalandığında AK Parti Hükümeti tarafından tedavi edilmeyerek cezalandırılıyor. Hadi esnafı cezalandırdın, hanımının ne suçu var? Onu da cezalandırıyor. Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir uygulama yok. Bizim iktidarımızda esnaf primini ödesin ödemesin fark etmez sosyal devlet olarak esnafa da hanımına da bakılacak." dedi.

'ÇİFTÇİYE VERİLEN MOTORİNDEN ÖTV VE KDV'Yİ DE KALDIRACAĞIZ'

İktidara geldiğinde çiftçiye verilen motorinden ÖTV ve KDV'yi de kaldıracaklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Ükemizin bir güzel tarafı nüfusunun yüzde 50'si gençlerden oluşuyor. Ama onların önemli bir açmazı var. Gençlerin büyük kısmı işsiz. Recep beyin çocukları işsiz mi? 6'ncı gemilerini aldılar. Bizim iktidarımızda önce halk zenginleşecek. Halkın gözü para görecek. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyaset halkın zenginleşmesi için çaba harcamaktır. Çiftçinin hali meydanda. Dünyanın en pahalı mazotunu, gübresini, suyunu, elektriğini veriyorsun ama alın terini vermiyorsun. Sonra da 'Çiftçi neden üretmiyor' diyorsun. Çiftçi niye üretsin sürekli zarar ediyor. CHP iktidarında çiftçinin kullandığı mazotta ÖTV ve KDV olmayacak. Devlet zarar etmeyecek. Sen çocuğunun mazotunu verirken ÖTV ve KDV almıyorsun çiftçiye gelince alıyorsun. Şimdi 'Biz çiftçiye mazot desteği veriyoruz' diyecekler doğru. Mazottan alınan ÖTV ve KDV 8 milyar lira. ÖTV ve KDV desteği ise 700 milyon lira. Sekizde biri bile değil. Bu çarpık ilişkiye son vereceğiz. Çiftçinin önünü açacağız, çiftçinin alın terini değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

'KOMŞULARIMIZLA BARIŞ İSTİYORUZ'

Türkiye'nin komşularıyla barışa ihtiyacı olduğuna da vurgu yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Biz her komşumuzla barış içinde yaşamak isteriz. Ülkenin de dünyanın da barışa ihtiyacı var. Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk dedi ki, 'Yurtta Barış dünyada barış.' Biz barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

Çocukların 5 yaşında ilkokula gönderilmesini ve öğrenci andının kaldırılmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “Türk'üm' diyemiyor. 'Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıyım' diyemiyor. Tabelalarda Türkiye Cumhuriyeti Valiliği, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği yazardı onu kaldırmışlar. Arkadaşlarım önergeyle soruyorlar 'Neden?' diye. Cevap veriyorlar; 'Efendim tabelaya sığmadı.' Eminim kafana sığmadı, tabelaya sığar mı? 'Doğruyum' diyemiyor. Neden diyemiyor. 'Siyasete yırtık ayakkabı' ile başladım diyor, dünyanın en zengin başbakanı. Siyasette zenginleşme olur mu? Siyaset halka adanmıştır. Vatandaşın derdini çözmektir. Siyaset siyasetçinin cebini doldurması değildir. Onun için 'Doğruyum', 'Çalışkanım' diyemiyor. Çünkü kendisi ve yandaşları için çalışıyor.”

Konuşmasının ardından MHP’li Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Kılıçdaroğlu’na çiçek ve yöreye has kilim hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.