Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ak Partili Akgül: Millete sormanın ne sakıncası var?

Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi için, “Hali hazırda fiili bir durum var. Bunu hukuki hale getirmek durumundayız. Biz milletin hakemliğine başvurulmasını talep ediyoruz. İster başkanlık sistemi desinler, ister parlamenter sistem devam etsin desinler. Onların vereceği karar ‘başımızın üstüne’ diyoruz. Millete sormanın ne sakıncası var?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ak Partili Akgül: Millete sormanın ne sakıncası var?
Bursa Haber-Ankara Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi için, “Hali hazırda fiili bir durum var. Bunu hukuki hale getirmek durumundayız. Biz milletin hakemliğine başvurulmasını talep ediyoruz. İster başkanlık sistemi desinler, ister parlamenter sistem devam etsin desinler. Onların vereceği karar ‘başımızın üstüne’ diyoruz. Millete sormanın ne sakıncası var?” dedi.

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu ve Çevre Komisyonu üyesi, Ak Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Akgül, Türkiye’ye özgü, güçlü bir Meclisi de esas alan düzenleme planladıklarını ifade etti. “Başkanlık sistemi Tayyip Erdoğan’ın kişisel meselesi değil” diyen Akgül şöyle devam etti:

“Tayyip Erdoğan sayesinde bugün bambaşka bir Türkiye var. Türkiye çok daha önemli ve iyi bir noktada. Küresel güç ve diplomasi de oyun kuran bir pozisyonumuz var. Başkanlık sistemi bu pozisyonu güçlendirecek bir yol. Bunun yanında siyasi istikrarı sağlaması ve kuvvetler ayrılığını tesis edecek olması açısından önemli. Ayrıca Meclis de daha güçlü bir rol alacak. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Türkiye'nin geldiği nokta hem yeni anayasayı hem başkanlık sistemini öne çıkardı’ diyor. Cumhurbaşkanı ilk kez doğrudan halk tarafından seçildi. Milletin kararıyla gelinen noktanın kurumsallaşması Türkiye için yararlı olacaktır. Öncelikle parlamentoda yeterli çoğunluğa ulaşılması gerekiyor. Daha sonra da millete başvuracağız. Başkanlık sistemini bir an önce milletimizin onayına sunmamız gerekiyor. Türkiye’nin tarihine baktığınızda bu sisteme yabancı olmadığımız da bir gerçek.”

Totaliter özlemi yok
Muhalefetten gelen ‘totaliter hevesi’ eleştirilerine tepki gösteren Akgül, şöyle dedi:

“Böyle bir şey yok. Başkanlık sisteminin de bir çizgisi, sınırı var. Totaliter rejim özleminde değiliz. Türkiye’nin ayaklarındaki prangayı çıkartmak istiyoruz. Çünkü şu an da adeta ayaklarına pranga vurulmuş bir idari sistemle işler yürüyor. Bu durum da ülkenin hızlı ilerlemesine ve karar almasına engel teşkil ediyor. İnsanlarımız, iş adamlarımız enerjik. Beyin gücümüz var. Ama güçlü liderlik de şart.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.