Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti toplantısında sürpriz isim

AK Parti'nin Meclis grup toplantısına Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’in özel danışmanı Aleksandr Dugin de katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti toplantısında sürpriz isim
Rus startejist ve siyaset bilimci Alexander Dugin, Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının ardından kürsüye çıktı. Dugin, Yıldırım ile bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

AK Parti’nin grup toplantısına özel konuk olarak katılan Dugin’in, 15 Temmuz darbe girişiminden 1 gün önce, darbe için uyardığı ileri sürülmüştü. Dugin ayrıca mecliste oluşturulan 15 Temmuz Darbe Girişimi Komisyonu’na da ifade vermek için çağırılmıştı.

DUGİN: PUTİN'İN EN ÖNEMLİ MESAJI...

AK Parti Grup Toplantısını izleyen Dugin, daha sonra TBMM'nin 15 Temmuz FETÖ darbe girişimde hasar gören yerlerini gezdi, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mesajı olup olmadığı sorusu üzerine Dugin, Putin'in sözlü mesaj göndermediğini, hareketleriyle zaten mesaj verdiğini belirtti. Bazı kişilerin söylediklerinden daha fazla işler yaptığını vurgulayan Dugin, "Sayın Putin'in en önemli mesajı Türkiye'ye stratejik ortaklık teklif ediyor ve dostluk elini uzatıyor. Bunu zaten herkes biliyor. Stratejik ortaklığın anlamı nedir? Bunu uzman kişiler ve entellektüel kesimin araştırması lazım" ifadesini kullandı.

Dugin, "Türkiye NATO üyesi, stratejik ortaklık Türkiye'nin pozisyonuyla çelişmiyor mu?" sorusuna, "O sizin kararınız. Siz bağımsız ulusal bir devlettiniz. Kimin sizin yanınızda olduğu, kimin sizin dostunuz olduğu, kimin düşmanınız olduğuna siz karar vereceksiniz. Türkiye parlamentosunu, TBMM'yi bombalayan insanların arkasında kimlerin durduğunu biliyorsunuz. Bu Rusya değil kesinlikle" karşılığını verdi.

Türkiye'nin NATO'dan çıkıp çıkmaması gerektiği sorusu üzerine Dugin, bunu sadece Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin karar verebileceğini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.