Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İl Başkanı Köktaş: Aydınlık yarınlarımızı birlikte kuracağız

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının 90. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutladığını, milletçe bu heyecanı paylaştıklarını...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İl Başkanı Köktaş: Aydınlık yarınlarımızı birlikte kuracağız
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının 90. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutladığını, milletçe bu heyecanı paylaştıklarını söyledi. Farklı dil, inanç ve kültürleri birarada yaşatan, gönülleri kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan Türk halkının kardeşçe birbirini kucaklamaya devam edeceğini belirterek, “Birbirimize sımsıkı kenetlenerek, aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız.” dedi.

Cumhuriyet ilanının Türkiye tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturduğunu dile getiren İl Başkanı Köktaş, “Büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden cumhuriyet rejimine geçilmiştir. Böylece milletimiz, kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği bir yönetim şeklini benimsemiştir. Geçen 90 yıl içerisinde cumhuriyetimizin kazanımları, geri dönüşsüz bir şekilde milletimiz tarafından derinlemesine özümsenmiş ve sahiplenilmiştir. Cumhuriyet öte yandan milletimizin çağdaş uygarlığın bir parçası olma arzusunun da bir göstergesidir.” değerlendirmesinde bulundu. Cumhuriyet ilanıyla ülkede kalkınma, ilerleme ve modernleşme yolunda çok önemli adımlar atıldığını vurgulayan Köktaş, “Ülkemiz, cumhuriyetle çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir. Bugün hızlı bir dönüşüm geçiren dünyamızda Türkiye’nin önemi her geçen gün artmakta, ülkemiz sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp küresel bir güç haline gelmektedir. Bütün bir milletçe elbirliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak, çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel yoktur.” şeklinde konuştu.

Cumhuriyetin bir zümrenin, kitlenin, grubun veya etnik kökenin olmadığının altını çizen Fuat Köktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu topraklar üzerinde yaşayan 76 milyonun tamamının cumhuriyetidir. Cumhuriyet, hepimizin ortak değeridir. Cumhuriyetin tapusu, 76 milyonun üzerine kayıtlıdır. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyor, cumhuriyetimizin 90. yılını, aziz milletimizin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.