Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Aile hekimlerine nöbet tutturulması hizmet başarısını olumsuz etkiler'

Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, aile hekimlerine nöbet tutturulmaması gerektiğini söyledi. Kuluöztürk, aile hekimlerine ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde nöbet tutturulmasının, aile hekimliğinden beklenen...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Aile hekimlerine nöbet tutturulması hizmet başarısını olumsuz etkiler'
Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, aile hekimlerine nöbet tutturulmaması gerektiğini söyledi. Kuluöztürk, aile hekimlerine ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde nöbet tutturulmasının, aile hekimliğinden beklenen hizmetlerin başarısında olumsuz sonuçlar doğurabileceğini bildirdi.

Aile hekimlerinin sorunları ve çözümüne yönelik yazılı bir açıklama yapan Kuluöztürk, görev tanımlamalarının bir an önce yapılması gerektiğini belirtti. Aile hekimlerinin sorunları çözüm önerilerinin Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nın yanı sıra ilgili kurumlara taşındığını ifade eden Kuluöztürk, “Acil servis hizmetleri, acil servislerde görevli doktorlar tarafından yürütülmeli. Nöbet tutacak doktor açığı varsa, bunu kapatmanın yolu aile hekimlerine nöbet tutturmak değil.” diye konuştu.

Sağlık-Sen olarak konuyla ilgili görüşlerini, Tam Gün Yasası’nın görüşüldüğü TBMM Aile ve Sağlık Komisyonu’nda da dile getirdiklerini hatırlatan Kuluöztürk, şunları söyledi: “Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği Taslağı daha önce düzenlenen çalıştayda detaylı bir şekilde ele alınmıştı. Genel Merkezimiz, taslakla ilgili ortaya çıkan görüşleri bir rapor olarak hazırladı ve istedikleri değişikliğin yapılması için Sağlık Bakanlığı ile Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’na sundu. Aile hekimi ile aile sağlığı çalışanlarının sorunlarının en kısa sürede çözülmesi ve görev tanımlarının net olarak ortaya konması gerekiyor. Bu bağlamda aile hekiminin iş güvencesinin korunması ile kamu dışı aile sağlığı çalışanlarına iş güvencesinin sağlanması gerekiyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.