Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aile hekimleri çarşamba günü iş bırakıyor

Sağlık çalışanları, 4 Aralık 2013 Çarşamba günü iş bırakacak. Adana- Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, bu eylemi mesleki itibarlarının korunması, iş ve can güvenliklerinin sağlanması, özlük haklarındaki gerilemelere...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile hekimleri çarşamba günü iş bırakıyor
Sağlık çalışanları, 4 Aralık 2013 Çarşamba günü iş bırakacak. Adana- Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, bu eylemi mesleki itibarlarının korunması, iş ve can güvenliklerinin sağlanması, özlük haklarındaki gerilemelere son verilmesi ve aile hekimlerine tutturulmak istenen acil nöbetlerinin iptal edilmesi amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

    Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Ökten, eylemin hak arama, sorunlarına karşı öneri ve çözümlerin dikkate alınması mücadelesi olduğunu ifade etti. Ali İhsan Ökten, hastane acillerindeki nöbetlerden sonra işe giriş raporları ve mikro işletmelerde çalışanların usulsüz periyodik muayenelerinin geleceğini savundu.
    
    Adana Tabip Odası’nda düzenlenen toplantıda Ökten, “Pozitif performans diyerek bir aldatmaca içine giren bakanlığımıza ‘artık yeter’ deme zamanı gelmiştir. Artık, bazıları sessizliğimizi güçsüzlüğümüzden kaynaklanmadığını anlaması gerekir. Kimse bizi Yunanistan’dan hekim getirmekle tehdit edebileceğini düşünmesin.” dedi.
    Toplantıya Adana-Osmaniye Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu Başkanı Dr. Yaşar Ulutaş, Adana Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Kadir Can Tuncel, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, Türk Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı İsmet Tepe ile üyeler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.