Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Beyaz: Bank Asya'dan 'mevduat çekilsin' oyununa gelmeyin

BDDK'nın, bankacılık kanununun 71/b bendini gerekçe göstererek Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devrettiği Bank Asya'nın yönetimine el konulduktan sonra görevden alınan genel müdürü Ahmet Beyaz, BDDK'nın usulsüz kararına karşı...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 23:14
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BDDK'nın, bankacılık kanununun 71/b bendini gerekçe göstererek Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devrettiği Bank Asya'nın yönetimine el konulduktan sonra görevden alınan genel müdürü Ahmet Beyaz, BDDK'nın usulsüz kararına karşı müşterilerin panik yapmaması gerektiğini söyledi. Beyaz, "Kimsenin tedirgin olmasına gerek yok. Bank Asya, cuma günü faaliyetine nasıl devam ettiyse pazartesi de aynen devam edecektir. Allah'ın izniyle bu günler geçecek. Bank Asya'dan 'mevduat çekilsin' oyununa gelinmesin." dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK), Bank Asya'nın yönetimine el koyduktan sonra görevden alınan genel müdürü Ahmet Beyaz, Samanyolu televizyonunda bankaya yapılan operasyona ilişkin konuştu. Ahmet Beyaz, yapılan operasyonla müşterilerin tedirgin edilmek istendiğini söyledi. Beyaz, "Belki yine insanların panik yapmasını amaçladılar. Bankayı zor durumda bırakmayı hedeflediler. Bank Asya'nın vefakar müşterisine mesajım şudur: Sağduyumuzu yine koruyalım. Panik yapmayalım. Bizim hukuki süreçte hakkımızı sağlıklı arayabilmemiz için bankanın mali açıdan zaafiyet yaşamaması çok önemli." uyarısında bulundu. Ahmet Beyaz, sözlerine "Milletin helal parası kimseye yar olmaz. Vefa fedakarlık gaspa galip gelecek. Allah'ın izniyle bu günler geçecek. Bank Asya'dan 'mevduat çekilsin' oyununa gelinmesin. Bunlar geçer ama buna sebep olanlar hesap verir." şeklinde devam etti.

Banka müşterilerine seslenen Ahmet Beyaz, yapılan hukuksuz operasyonla bankanın batırılmak istendiğini aktardı. Beyaz, "Kimse parasını çekmesin, amaçları bankayı batırmak. Bank Asya müşterileri panik yapmayıp bankasına sahip çıksın. Sadece yönetim ve denetim TMSF'de. Bank Asya ortaklarının yalnızca yönetim ve denetimi TMSF'ye geçti, hisseler değil. 1,7 milyarlık sermayeleri değil. Bank Asya'da 3 Şubat öncesine göre bir fark yok. Dimdik ayakta. Yanlışlar hukuktan dönecek. Sakin ve suhulete ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.