Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağabeyini öldüren sanığa tahrik indirimi

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde ağabeyini tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, tahrik indirimi uygulanarak 15 yıl 5 hapis cezasına çarptırıldı.    Kemaliye köyünde 21 Haziran 2012'de ağabeyi R.Y.'yi...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sakarya'nın Arifiye ilçesinde ağabeyini tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, tahrik indirimi uygulanarak 15 yıl 5 hapis cezasına çarptırıldı.

    Kemaliye köyünde 21 Haziran 2012'de ağabeyi R.Y.'yi (41) tabancayla vurarak öldürdüğü öne sürülen O.Y.'nin (28) Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davası sonuçlandı. Karar duruşmasında tutuklu sanık O.Y.'nin avukatı, maktulün olay sırasında silah çektiğini ileri sürerek "Elinde silah vardır. 2 eli ile tevcih etmiştir. Bu halde küfürler etmiştir. Maktulü tanıyan ve onun yapısını bilen kardeşi, onun ateş edeceği düşüncesine kapılarak nefsi müdafaa şartları içerisinde ateş etmeye mecbur kalmıştır." dedi.

    Sanık O.Y. ise son savunmasında, beraatine karar verilmesini isteyerek "Böyle bir olay yaşandığı için üzgünüm. Ancak bu olayı buraya ben getirmedim. Beraatime karar verilsin. Tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

    Savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanık O.Y.'yi ağabeyini kasten öldürdüğü gerekçesiyle önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın eylemini haksız tahrikin etkisi altında işlediğini belirten mahkeme heyeti, sanığın cezasını 15 yıla indirdi. Sanığa, korku ve panik yaratacak şekilde silahla ateş etmek suçundan ise 5 ay, silah kanununa muhalefet suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, silah kanunundan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezasıyla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

    Dava dosyası temyiz için Yargıtay'a gidecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.