Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afyonkarahisar'da Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıl dönümü Afyonkarahisar’da törenlerle kutlandı.Şehir stadyumnda yapılan törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afyonkarahisar'da Cumhuriyet coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıl dönümü Afyonkarahisar’da törenlerle kutlandı.

Şehir stadyumnda yapılan törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Milletvekili Halil Ürün, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Kemalettin Yılmaz, askerler, polis, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Coşkulu bir şekilde kutlanan törende Vali İrfan Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri askeri araçla stadyumda selamlama yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende açılış konuşmasını İrfan Balkanlıoğlu yaptı. Balkanlıoğlu, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Balkanlıoğlu, birlik ve beraberliğin muhafaza edilmesi, fitne ve fesatçılara fırsat verilmemesi çağrısında bulundu. Balkanlıoğlu, “Ancak ne zaman aramıza fitne ve fesat girerse parçalanıp, bölünürsek o zaman tehlikenin büyüğü bizi bekliyor. Sığındığımız son vatan toprağında bayrağın gölgesinde onurla yaşayabildiğimiz ezanların okunduğu bu mübarek kutsal toprakları bile elimizden çıkarma riskimiz olabilir.” dedi. Balkanlıoğlu, Türkiye’nin kalkınma hamlesini başarıyla tamamlayıp, kendi silahını üretip, ekonomik olarak güçlenirse bölgede istikrar unsuru olmaya ve hala daha zulüm çeken mazlum milletlerin ümidi olmaya devam edeceğini anlattı.

Konuşmaların ardından tören, öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve müzik dinletileri ile devam etti. Öğrencilerin ardından sahne alan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Folklor ve Halk Oyunları Kulübü'nün sergilediği halk oyunları gösterisi ile mehteran takımının konseri büyük alkış aldı. Tören, askeri birlik, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri, izciler, ilköğretim ve lise öğrencilerinin yaptığı geçit töreni ile son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.