Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AFJET, jeotermal enerjiyle çalışan çamaşırhane kuracak

Afyon Jeotermal AŞ(AFJET) A.Ş jeotermal enerjiyle çalışacak çamaşır yıkama ve kurutma fabrikası için çalışmalara başladı. Bu kapsamda bir firmanın ürettiği ve jeotermal enerjiyle çalışan çamaşır makinesi Gecek havzasında bulunan...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AFJET, jeotermal enerjiyle çalışan çamaşırhane kuracak
Afyon Jeotermal AŞ(AFJET) A.Ş jeotermal enerjiyle çalışacak çamaşır yıkama ve kurutma fabrikası için çalışmalara başladı. Bu kapsamda bir firmanın ürettiği ve jeotermal enerjiyle çalışan çamaşır makinesi Gecek havzasında bulunan ısı merkezinde kurularak denenmeye başladı. Jeotermal enerjiden faydalanarak kurulacak olan fabrikada 50 ile 60 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, çamaşır makinesinin Gecek havzasında bulunan ısı merkezine kurulduğunu ve burada test işlemlerinin başladığını söyledi.

OTELLERİN ÇAMAŞIRLARI YIKANACAK

Afyonkarahisar’da beş yıldızlı otel sayısının her geçen gün arttığını belirten Ulutürk, kentin yatak kapasitesi bakımından Türkiye’de 6’ncı sırada yer aldığını belirtti. Yaptıkları araştırmada kentte bulunan otellerin çamaşırlarını yıkatmak için büyük bir merkez bulunmadığını ve yıkatılan çamaşırın yaklaşık kilogramının bir Euro’ya malolduğunu öğrendiklerini ifade eden Ulutürk, bu konuda çalışma başlattıklarını belirtti. Türkiye’den bir firmanın bu konuda çalışma yaptığını ifade eden Ulutürk, Gecek havzasındaki termal tesislerde sistemin denenmeye başladığını anlattı. Bunun dışında Almanya’da bir firmayla görüşmelere başladıklarını ifade eden Ulutürk, önümüzde aylarda sistemi incelemek için bu ülkeye gideceklerini anlattı. Oradaki sistemin incelenmesinin ardından Alman firmasını Afyonkarahisar’a davet edeceklerini belirten Ulutürk, “Bizim buradaki sistemiz hazır. Termal sularımızın ısısı da oldukça yüksektir. Bu ısıdan faydalanarak sistemdeki suyun ısıtılarak çamaşırların yıkanması yine yıkanan çamaşırların buhar sistemiyle kurutulması hedefleniyor. Enerji maliyetlerinin de önemli ölçüde düşecektir.” dedi.

Yusuf Ulutürk, şehir merkezinde 12 bin aboneyi ve otellerin büyük bölümünü ısıttıklarını belirterek, çamaşır yıkama merkezinin hayata geçirilmesi halinde otellerin çamaşırlarını üçte bir fiyatına daha ucuza yıkatma imkanına kavuşacaklarını dile getirdi.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.