Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AFAD Başkanı Oktay: Lojistik depolar Temmuz'da faaliyete geçecek

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay, 27 ile yapılacak olan ve acil müdahaleyi hızlandıracak lojistik depo merkezinin Temmuz ayında hizmete gireceğini söyledi.     Oktay, 21 ilden 230 personelin...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AFAD Başkanı Oktay: Lojistik depolar Temmuz'da faaliyete geçecek
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay, 27 ile yapılacak olan ve acil müdahaleyi hızlandıracak lojistik depo merkezinin Temmuz ayında hizmete gireceğini söyledi.

    Oktay, 21 ilden 230 personelin katılımıyla yapılacak olan tatbikata katılmak için Samsun’a geldi. Tatbikat öncesi Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret eden AFAD Başkanı Oktay, daha önceden planlanmış olan tatbikata katılmak için Samsun’a geldiğini söyledi. Oktay şöyle konuştu: “AFAD olarak 2 boyutlu çalışmamız var. Birincisi afetlerin olmadan önce önlenmesi kapsamında önleyici hizmetler boyutu ve ikincisi de her türlü tedbire rağmen oluşan felaketlerde etkin müdahalenin sağlanmasıdır. Bugün buraya daha önceden belirlediğimiz tatbikatı yapmak için geldik. Buradaki tatbikata 21 ilde görevli yaklaşık 230 arkadaşımız katılıyor. Bir anlamda olası afetler öncesi hazırlıklarımızı yerinde görmemiz fiilen eksikliklerimizi yerinde görmemiz o doğrultuda önlemler alarak çalışmalarımızı daha ileri seviyelere götürmeye çalışıyoruz. Ne yazık ki Samsun sel felaketini yaşadığımız bölgelerden bir tanesi. Bu vesileyle bu yerleri görmek ve valimizle birlikte değerlendirmeler yapma imkânı da buluyoruz. Gerekli olan önlemleri tespit edip bakanlıklar görüşerek gerekenleri yapmaya çalışıyoruz.”

    Tüm valilik ve yerel yöneticilerinin de dahil olduğu ‘Türkiye Afet Müdahale Planı’ üzerinde entegre bir sistemi hayata geçirmek için çalıştıklarını hatırlatan AFAD Başkanı Oktay, “Kısmet olursa Temmuz ayında bunun ilk versiyonunu tamamlamış olacağız. Yapılacak çalışma lojistik destek anlamında tüm Türkiye’yi kapsayacak bir alt yapıya sahip olacak. Şimdilik 27 ilimizde bu lojistik depolarımızı yapıyoruz. Eğer bir aksilik olmaz ise depoları Temmuz ayı içerisinde faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Buradaki amacımız planladığımız saatler içerisinde gereken her türlü malzemenin afet bölgesine ulaştırmak olacak.” dedi.

    Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hüseyin Aksoy ise “Geçmiş yıllarda ilimizde yaşanan afetlerde güzel bir işbirliği içerisinde zararların en aza indirilmesi konusunda güzel şeyler yaptık. Afet dönemlerinde bize gösterdikleri yakın ilgi ve alaka için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Şimdi de olası afetlerin yaşanmaması için alına bilecek önlemleri yerinde görmek için bugün Samsun’da bir takım faaliyetler gerekleştirilecek. Ankara yolu üzerinde yapılacak olan ve sadece Samsun’a değil tüm bölgeye hitap edecek olan bir AFAD deposuna da ev sahipliği yapıyoruz.” diye konuştu.

    Ziyaret sonunda Vali Aksoy ve AFAD Başkanı Oktay bir birlerine çeşitli hediyeler verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.