Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adıyaman’da Cumhuriyet coşkusu

Adıyaman’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Vali Mahmut Demirtaş’ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Tebrikat töreni sonrası 29 Ekim kutlamaları, Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.Stadyumda...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman’da Cumhuriyet coşkusu
Adıyaman’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Vali Mahmut Demirtaş’ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Tebrikat töreni sonrası 29 Ekim kutlamaları, Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.

Stadyumda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende Vali Mahmut Demirtaş, askeri tören aracıyla Adıyamanlıların ve öğrencilerin bayramını kutladı. Törende konuşan Vali Mahmut Demirtaş, “Sadece Anadolu coğrafyasının değil, belki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmek için; memleketin dört bir yanında din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı olmaksızın başlatılan İstiklal Mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan biri kuşkusuz 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet'tir. Bağımsız ve müstakil yaşama arzusuyla elde edilen bu büyük zaferi, sürekli hale getirmek isteyen ve hedefi, en baştan tam bağımsızlık ve de muasır medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak cumhuriyet ve demokrasi ile varılabileceğini öngörmüştür.” dedi.

Konuşmasında gençlere de seslenen Vali Mahmut Demirtaş, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma, yaşatma ve yüceltme görevini ulusumuzun geleceği ve göz bebeğimiz olan gençlere emanet etmiştir. Bu kutsal görevi güçlü elleriniz, sağlıklı zihinleriniz ve inançlı yüreklerinizle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en iyi şekilde yerine getireceğinizden kuşkumuz yoktur. Bu amaçlar doğrultusunda Büyük Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için çaba sarf etmeye devam etmelidir. Bir yandan bilim, sanayi, teknoloji ve ekonomi alanlarında ter dökerken, bir yandan da demokrasi, insan hakları ve hukuk gibi alanlarda ülkemizi geliştirerek, aldığımız bayrağı daha da ileriye taşımalıyız.” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve sportif yarışlarda dereceye giren öğrencilere bisiklet, madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Tören, öğrencilerin şiirler okuması ve resmi geçit töreni ile son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.