Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’dan Afrika’ya kardeşlik köprüsü kurdular

Kurban Bayramı’nı Afrika’da geçiren Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) üyeleri yurda döndü. Yaptığı sağlık taramalarıyla kara kıtaya gönüllü hizmet götüren SAMEDER üyeleri, Kurban Bayramı’nda Gine Cumhuriyeti’nin başkenti...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’dan Afrika’ya kardeşlik köprüsü kurdular
Kurban Bayramı’nı Afrika’da geçiren Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) üyeleri yurda döndü.

Yaptığı sağlık taramalarıyla kara kıtaya gönüllü hizmet götüren SAMEDER üyeleri, Kurban Bayramı’nda Gine Cumhuriyeti’nin başkenti Conakry'deydi. Kurban ve hediyelerle bu ülkeye giden dernek üyeleri La Citadelle Türk Okulu'nda misafir edildi. Arife günü başkenti ve Türk okullarını gezen Adana heyeti, öğrencilerin şarkı ve şiir sunumuyla mest oldu. Bayram namazını yerli halk ile birlikte kılan dernek üyeleri, kesilen kurbanların etlerini Ginelilere dağıttı. Unutulmaz bir bayram geçiren ve ziyaret boyunca zaman zaman keyifli zaman zamanda hüzünlü anlar yaşayan SAMEDER üyeleri Adana’ya geldi.

Dolu dolu bir program geçirdiklerini belirten dernek üyelerinden Dr. Yağmur Yılmaz, kendilerini karşılayan La Citadelle Türk Okulları Genel Müdürü Veysel Camuzcu ve arkadaşlarının fedakarlığını gördüklerinde kendi yaptıklarını çok küçük kaldığını söyledi. Vatanını terk ederek oralarda Türk bayrağını dalgalandıran gönül insanlarıyla tanışmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Yılmaz, “Bize bayramda gittiğimiz için ‘çok büyük fedakarlık yaptınız buralara geldiniz’ diyerek teşekkür ediyorlar. Asıl fedakarlığı onlar yapıyor. Müdür Camuzcu ve sayıları binleri bulan öğretmenlerimiz bayramları bile vatandan, ailelerinden uzakta geçiriyor. Onlarla gurur duyuyoruz. Fedakarlık budur. Bu fedakarlığınızı tarih yazacaktır." dedi.

Dernek üyeleri çok güzel bir bayram geçirdiklerini belirterek, bir sonraki Kurban Bayramı'nı iple çektiklerini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.