Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da narenciye balının ilk hasadı yapıldı

Adana'da narenciye çiçeklerinden elde edilen balın ilk hasadı yapıldı. Portakal, limon, mandalina ve greyfurt ağaçlarının çiçeklerinden çıkan yaklaşık 2 kilogram bir petek narenciye balı, açık artırmada 7 bin 500 liraya işadamı Hüseyin...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana'da narenciye balının ilk hasadı yapıldı
Adana'da narenciye çiçeklerinden elde edilen balın ilk hasadı yapıldı.
Portakal, limon, mandalina ve greyfurt ağaçlarının çiçeklerinden çıkan yaklaşık 2 kilogram bir petek narenciye balı, açık artırmada 7 bin 500 liraya işadamı Hüseyin Çomu'ya satıldı.
Bal ve Arı Ürünleri Tanıtım ve Araştırma Derneği, Adana Arı Yetiştiricileri Birliği ve Adana Ticaret Borsası, bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Narenciye Balı Hasadı Töreni'ni Recai Gizer'e ait narenciye bahçesinde gerçekleştirdi. Törende, arıcılık ve sektöre yaptığı katkılar nedeniyle İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu'na '2014 Altın Arı Ödülü' verildi.

Törende konuşan Bal ve Arı Ürünleri Tanıtım ve Araştırma Derneği Başkanı Hasan Özkan, arı ve arı ürünlerinin Türkiye için çok önemli olduğunu belirtti. Arı ürünleriyle insanların sağlıklı beslendiğini kaydeden Özkan, arıcıların da kendileri ve ülke için ciddi bir ekonomik gelir elde ettiğini vurguladı. Törende yılın ilk narenciye balı da hasat edildi. Arı maskesi ve eldiven takan Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül ile Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, arıcılarla birlikte açılan kovanlardan bir petek bal çıkarıp, ilk narenciye balı hasadını yaptı. Çok sayıda meslek örgütü temsilcileri ve iş adamının katıldığı etkinlikte, hasat edilen yaklaşık 2 kilo ağırlığındaki bal, açık artırmayla satışa sunuldu. Önceki yıl 5 bin, geçen sene de 10 bin liraya satılan narenciye balı, bu dönem işadamı Hüseyin Çomu tarafından 7 bin 500 liraya satın alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.