Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da demokrasi nöbeti pazar günü de devam etti

Özgür basına yapılan polis baskınına yönelik devam eden protestolar ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da devam ediyor. Pazar da olsa özgürlük nöbetlerini adliye önünde sürdüren Adanalılar bir kez daha özgür basına yapılan baskını...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da demokrasi nöbeti pazar günü de devam etti
Özgür basına yapılan polis baskınına yönelik devam eden protestolar ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da devam ediyor. Pazar da olsa özgürlük nöbetlerini adliye önünde sürdüren Adanalılar bir kez daha özgür basına yapılan baskını protesto etti.

Öğle saatlerinde adliye önünde toplanan vatandaşlar, Karaca'nın serbest bırakılmasını istedi. Türk bayrakları ve haksızlığı anlatan dövizler taşıyan vatandaşlar, 'Özgür basın susturulamaz', 'Herkes sussa Zaman susmaz', 'Zulme boyun eğmeyeceğiz', '17-25 sıfırlanamaz' şeklinde sloganlar atan vatandaşlar, daha sonra musibetlerin defi için dua etti.

Eylemde açıklama yapan Zaman Gazetesi Adana Bölge Temsilcisi Bilal Öğütçü, yaşananların tam bir cinnet hali olduğunu vurguladı. Bütün dünyanın terörist olarak kabul ettiği bir örgüte katılmaya teşvik eden birilerini haber yapanların terörist olarak hapse atıldığını ifade eden Öğütçü, "Bunu yapanlar kendilerini rezil ettikleri gibi, ülkemizi de maalesef bütün dünyaya karşı zor durumda bırakmaktadır. Maalesef dünya artık bizi terör gruplarına destek veren bir ülke olarak görmektedir. Demokrasi yolundan sapanlar, ülkemizi sonu belirsiz kaosa doğru son sürat götürmeye çalışıyor. İşte biz buna izin vermeyeceğiz. Çünkü bizim için tek istikamet var, o da ileri ve çağdaş demokrasi." diye konuştu.

Protestoya destek veren vatandaşlar, en çok da kendilerine terörist muamelesi yapılmasına içerlediklerini dile getirdi. Vatandaşlar, "Bunlar eğitimci. Vatanını, milletini seven, dinine bağlı, kanunları saygılı insanlar yetiştiriyorlar. Terörle hiçbir alakaları olamaz, yoktur." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından özgür basına yapılan baskına tepki gösteren vatandaşlar, yapılan duaya 'amin' diyerek sezsizce olay yerinden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.