Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da 13 polise gözaltı

Adana'da akşam saatlerinde aralarında rütbelilerin de bulunduğu 13 polis memuru gözaltına alındı. Polislerin, bilgisayarlarında kullandıkları bir programdan dolayı gözaltına alındıkları iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, emniyet personelinin...

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2014 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2014 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana'da akşam saatlerinde aralarında rütbelilerin de bulunduğu 13 polis memuru gözaltına alındı. Polislerin, bilgisayarlarında kullandıkları bir programdan dolayı gözaltına alındıkları iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, emniyet personelinin kendi içinde haberleşmek amacıyla kullandığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) izniyle yine bir polis tarafından yazılan ve ödül almış, Pol-Net üzerinde çalışan bir yazılım bulunuyor. Bu program, EGM tarafından görevlendirilen teknik elemanlar tarafından bilgisayarlara kuruluyor. İnternet'e kapalı olan, veri depolama ve aktarma imkanı tanımayan program, sadece iletişim amacıyla kullanılıyor.

Mayıs ayında, Adana emniyetinde yapılan bir incelemede, bilgisayarlarına yasadışı yollarla bu programın kurulduğu iddiasıyla bazı emniyet mensupları hakkında inceleme başlatıldı. 10 Haziran'da da bilgisayarlarında bu program bulunan polisler, savcılığa ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre kapanması gereken dosya, bugün TEM Şube müdürü tarafından yeniden ele alındı. Dosyanın altına 13 polisin ismini yazan TEM Şube müdürü, Savcı İsmet Avşar'a getirerek söz konusu polislerin gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilmesini istedi. Savcı İsmet Avşar'ın da ortada yeni deliller olmadan hiç bir sorgulamaya gerek duymadan dosyayı imzaladığı öğrenildi. Bunun üzerine 13 polis gözaltına alındı.

Söz konusu polislerin avukatı İsa Ayanoğlu, hukukun ayaklar altına alındığını ifade ederek, "CMK 191/5 çok açık ortada. Yeni deliller olmadan bir dosya gelişi güzel bir savcı tarafından imzalanarak hakime sevk edilemez. Bu çok nettir. Bir savcı, TEM şube müdürünün getirdiği dosyayı hiç bir sorgulamaya tabi tutmadan imzalayamaz. Özellikle saat 19.00'da mesai bitiminde imzalanmış. İtiraz dilekçesi vermeye gittim, adliyede kimse yok. Ortada ne bir nöbetçi hakim ne de savcı var. Böyle bir şey olamaz. Hukuken izah edilebilir bir durum değil. Amaç, müvekkilleri bir gün de olsa gözaltında tutmak. Çünkü bu dosyada gözaltına almayı gerektiren hiç bir durum yok." ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.