Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Valisi Büyük: Şu ana kadarki bilgilere göre saldırı terör örgütünün işi

Adana Valisi Mustafa Büyük, "Şu ana kadarki bilgilere göre bölücü terör örgütünün yaptığı bir saldırı olarak ortaya çıkıyor. Üzerlerinde sahte kimlikler var. Biri, PKK terör örgütünden dolayı daha önce arandığı ortaya çıktı."...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2015 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2015 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana Valisi Büyük: Şu ana kadarki bilgilere göre saldırı terör örgütünün işi
Adana Valisi Mustafa Büyük, "Şu ana kadarki bilgilere göre bölücü terör örgütünün yaptığı bir saldırı olarak ortaya çıkıyor. Üzerlerinde sahte kimlikler var. Biri, PKK terör örgütünden dolayı daha önce arandığı ortaya çıktı." dedi.

Vali Büyük, terör saldırısı sonucu 2 polis memurunun şehit düştüğü Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü’de incelemelerde bulundu. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’ten bilgi alan Büyük, olayın detayları hakkında, “Bugün 02.35 sıralarında polis merkezimize iki terörist tarafından yapılan saldırı sonucunda maalesef iki yiğidimizi kaybettik. Çatışma sırasında saldırıyı yapanlar ölü olarak ele geçirilmiş durumda. Şu ana kadarki bilgilere göre bölücü terör örgütünün yaptığı bir saldırı olarak ortaya çıkıyor. Yardım edenler konusunda geniş çaplı araştırma ve operasyonlarımız sürüyor. Ama karakola giren iki kişi de ölü olarak ele geçirildi.” açıklamasını yaptı.

Saldırının Türk milletinin birliğine ve huzuruna yönelik gerçekleştiğini ifade eden Büyük, milletin buna izin vermeyeceğini kaydetti. Büyük, şöyle devam etti: “Mutlaka acısını yaşıyoruz. Ama birlik ve beraberlik içerisinde bu meseleleri de, terörü de, teröre destek verenleri de engelleyeceğimizi düşünüyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Büyük oranda teröristlerin kimlikleri belirlendi. Üzerlerinde sahte kimlikler var. PKK terör örgütünden dolayı daha önce aranan bir kişi olduğu da ortaya çıktı. Bağlantılar ve durumu daha iyi değerlendirmek için şu aşamada isimleri açıklamayacağız. Tarsus’ta iki kişinin bu olayla ilişkisi olabileceği düşüncesindeyiz. Ama şu ana kadar kesin bir bağlantı sağlanabilmiş değil. Başka bilgiler de var. Milletimiz her şüpheli durumu bildiriyor. Hepsi titizlikle takip ediliyor. Bütün boyutlarıyla ortaya çıkacağını düşünüyoruz.”

Saldırının gerçekleşme şekline dair ise Vali Büyük, “Kamera kayıtlarını izledik. Görüntülerde müdürlük binasının arka tarafından iki kişinin beraberce içeriye sızdığı ve üzerlerinde Kalaşnikof ve tabancalar var. Maalesef bütün teçhizatı ile bombalar var. Bunlar müracata ki iki görevlimizin olduğu yere girerek, saldırıyı yapıyorlar. O sırada bir çatışma meydana geliyor. Adli süreçler yaşanacak. Şu anda içeriye giren terörist sayısı iki kişi. İçerden kaçan yok. Ama dışarıdan yardım eden, destekleyen başka şeyler varsa bunları mutlaka hepsini değerlendiririz.” bilgisini aktardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.