Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalet Bakanı'ndan Gülen ve Zekeriya Öz açıklaması

Adalet Bakanı Kenan İpek, Koza İpek Grubu’na yapılan baskın ile ilgili olarak, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürüttüğü bir çalışma. Zamanı gelince başsavcılığımız bu konuda açıklama yapacak. Hazırlık soruşturmasıdır,...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2015 22:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2015 01:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanı'ndan Gülen ve Zekeriya Öz açıklaması
Adalet Bakanı Kenan İpek, Koza İpek Grubu’na yapılan baskın ile ilgili olarak, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürüttüğü bir çalışma. Zamanı gelince başsavcılığımız bu konuda açıklama yapacak. Hazırlık soruşturmasıdır, gizlidir.” dedi.

Bakan İpek, adlı yıl açılışı için TBMM’de düzenlenen resepsiyonda basın mensuplarının sorularını cevapladı. İpek, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yüce Divan görevinin Anayasa Mahkemesi'nden alınıp Yargıtay'a verilmelidir” sözleri ile ilgili olarak “Başkanımız kendi görüşünü ifade etti. Bu bir Anayasa konusu. Anayasa ile ilgili çalışmalar yapıldığında bu konular tartışılabilir.” ifadelerini kullandı.

Koza İpek Grubu’na yapılan baskının hatırlatılması üzerine ise Bakan İpek, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürüttüğü bir çalışma. Zamanı gelince başsavcılığımız bu konuda açıklama yapacak. Hazırlık soruşturmasıdır, gizlidir." ifadelerini kullandı.

"Medya özgürlüğü anlamında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise İpek, şu şekilde cevap verdi: “Hiçbir meslek mensubunun suç işleme özgürlüğü yoktur. Bu bizim için de geçerli, medya mensupları için de geçerli. Eğer bir suç varsa, gereği yapılacak."

Zekeriya Öz ve Celal Kara ile ilgili soruya Bakan İpek, “Almanya'da olduğuna dair bilgi üzerine biz Almanya'dan iadesi ile ilgili belgeyi gönderdik. Evrak mahalline ulaştı, dönüş olmadı." açıklamasında bulundu.

Bakan İpek, Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında verilen yakalama kararı ile ilgili olarak henüz bakanlığa intikal eden bir karar olmadığını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.