Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalet Bakanı Ergin: AİHM'deki dosya sayısı yüzde 25 azaldı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki (AİHM) görünümüne ilişkin bilgi vererek, buradaki dosya sayısının yüzde 25 oranında azaldığını açıkladı.     Bakan Sadullah Ergin, Kayseri...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki (AİHM) görünümüne ilişkin bilgi vererek, buradaki dosya sayısının yüzde 25 oranında azaldığını açıkladı.

    Bakan Sadullah Ergin, Kayseri Adliye Sarayı açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülkenin yıllarca hem şikayet hem de ihlal sayısı itibariyle AİHM’de en ön sırada bulunduğunu, bu olumsuz tablonun değişmesi ve Türkiye'nin hak etmediği bu görüntüden kurtulması için tedbirler aldıklarını belirtti.

    Bakan Ergin, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru imkanının getirildiğini, bakanlıkta İnsan Hakları Daire Başkanlığı kurulduğunu ifade etti. AİHM’ndeki savunmaları Adalet Bakanlığı’nın üstlendiğini hatırlatan Bakan, uzun yargılamalardan kaynaklanan şikayetlerin çözümü ve iç hukuk yoluyla bunların halledilmesi için Tazminat Komisyonu oluşturulduğunu açıkladı.

    Ergin, Tazminat Komisyonu'nun kurulmasıyla 9 ayda AİHM’deki 16 bin 900 dosyanın 4'te birinin Türkiye'ye döndürüldüğünü, böylece dosya sayısının yüzde 25 azaldığını duyurdu. Ergin, buradaki konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bütün bu tedbirlerden sonra Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde en çok şikayet edilen ikinci ülkeyken, 9 ayda 4'ncü sıraya geriledik ve bu gerileyiş inşallah önümüzdeki süreçte de devam edecek. Bu gerilemenin yıl sonuna kadar birkaç basamak daha süreceğini öngörüyoruz. Kısa sürede temin edilmiş olan bu neticeler alınan tedbirlerinin etkin sonuçlarına ulaşmamızı sağlamış oldu."

    Çocukların artık hukuk, adalet, demokrasi ve hak arama bilinci ile yetiştiğini aktaran Bakan Ergin, ilköğretimin 6. ve 7. sınıflarında hukuk ve adalet dersleri okutulmaya başlandığını, bu kavramların ilköğretimde öğrenilmesiyle gelecek nesillerin yaşamlarının bu çerçevede şekilleneceğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.