Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD’den o ‘bayrak’ için açıklama!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri, terör örgütü PKK/PYD üyelerini Suriye'nin kuzeyinde bulundukları yerlere ABD bayrakları çekip bunu "kalkan" olarak kullandıklarını gösteren fotoğraflar hakkında inceleme açılmadığını, açmayı da düşünmediklerini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 08:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 08:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD’den o ‘bayrak’ için açıklama!
Pentagon yetkilisi, sorular üzerine, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'nin bulundukları yere Amerikan bayrağı çektiğine ilişkin haberleri gördüklerini belirtti.

Kimseyle ABD bayrağını çekmeleri için koordinasyon kurmadıklarını söyleyen yetkili, olayın ABD'nin ortaklık yaptığı güçler tarafından gerçekleştirildiğini gösteren resmi bir rapor da bulunmadığını ifade etti.

Pentagon yetkilisi, olaya dair şu anda soruşturma bulunmadığını ve gelecekte de soruşturma öngörmediklerini açıkladı. Yetkili, "Bu fotoğrafın ABD güçleri orada bulunduğu sırada çekilmiş eski bir fotoğraf olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Suriye’de Fırat Nehri’nin batısındaki Menbiç ilçesinde, terör örgütü PYD/PKK’nın çok sayıda militanı bulunuyor. İlçenin kuzeyindeki Rafi köyünde konuşlu terör örgütü, çevreye ABD bayrakları asarak bölgede Amerikan güçleri bulunduğu mesajı veriyor. Militanlar, “ABD koruması” görüntüsünü olası saldırılara karşı kalkan olarak kullanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.