Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"ABD'nin sözünü tutması gerek"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başta Menbiç olmak üzere Suriye'deki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"ABD'nin sözünü tutması gerek"
CHP Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından gazetecilere konuşan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

- (Suriye'de) önümüzdeki süreçte ateşkesin sağlanması, ki bugüne kadar BM güvenlik konseyi kararına rağmen, maalesef ateşkes tam olarak sağlanamadı. Şu anda bir koridor var ama Halep de kuşatma altında. Rejim ve Rusya maalesef saldırılarını sürdürüyor.

- Tabii en önemli konu ve soru, siyasi dönüşüm nasıl sağlanacak? Geçiş yönetimi nasıl olacak? Mutlaka kapsayıcı olması gerektiğinin altını çiziyoruz. Esad’ın kalması gitmesi konusunda değişik ülkelerin değişik tutumları var. Türkiye başından beri Esad’ın gitmesi gerektiğini söylüyor.

- ABD’nin ve hatta bizzat Obama’nın Münbiç operasyonu bittikten sonra oradaki demokratik güçlerin içinde bulunan PYD’lilerin tekrar Fırat’ın doğusuna geçeceğine yönelik sözü var. Şimdi ABD'nin bu sözünü tutması gerekiyor. Beklentimiz de budur. Bu konudaki temaslarımızı sürdürüyoruz."

GÜLEN’İN İADESİ

- Gülen’in iadesiyle ilgili süreci devam ettiriyoruz. Adalet Bakanlığımızın hazırladığı belgeleri ve tutuklama taleplerini ABD Dışişleri Bakanlığı üzerinden ABD Adalet Bakanlığı’na ulaştırdık. Şimdi elde edilen bilgiler belgeler deliller toplanıyor. Siyasi görüşmelerimizi devam ettiriyoruz ve Amerika’dan 23-24 Ağustos’ta bir heyet gelecek.


- Yunanistan’a kaçan sekiz hainle ilgili biliyorsunuz, Yunanistan’a kaçak girdikleri için iki ay hapis cezası verildi. Bu Cuma günü 19 Ağustos’ta sığınma talebi bulunan iki hainle ilgili duruşma olacak. Diğerleriyle ilgili duruşmalar bir sonraki hafta olacak.

DİYARBAKIR’DAKİ PATLAMA

- FETÖ’nün kan kardeşi, ikiz kardeşi PKK, PKK’ya bağlı PYD bunların hepsi aynıdır zaten. Son zamanlarda Türkiye’de saldırıları artırmaya başladılar. Güvenlik güçlerimiz onlara yönelik operasyonları sürdürüyor. Milletimiz hiç merak etmesin, bu hainlerin de hesabını hep birlikte göreceğiz. Bu ülkeyi Paralelci hainlere nasıl teslim etmediysek, bölücülere de bu ülkeyi teslim etmeyiz.

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI’NIN AÇIKLAMALARI

- Her şeyden önce bir dışişleri bakanına yakışmayacak şekilde bir tweet attı ve yanlış bilgi üzerinde, yalan bir tweet attı. Biliyorsunuz çocuk istismarını engellemek için hükümetimiz son derece kararlıdır. 15 yaş altı çocukların istismarıyla ilgili verilecek cezayı artıran bir yasa Meclis tarafından kabul edildi. AYM bunu orantısız olarak iptal etti ve Meclis’e de süre verdi. Bu konuda Adalet Bakanlığı çalışıyor. Mevcut yasa zaten yürürlükte. Yani bu tür istismarların cezalandırması konusunda önemli adımlar atan Türkiye’yi, 15 yaş altı çocukların cinsel istismarına müsaade ediliyor denmesi iyi niyetle karşılanmaz. Bir dışişleri bakanının bu şekilde tweet atması skandal. Kendisiyle Büyükelçimiz görüşecek. Ben de görüşeceğim. Telefonda da bu yanlışını yüzüne söyleyeceğim. Eleştiri evet ama bu bir iftiradır yalandır. Esasen son zamanlarda da söylüyoruz. Avrupa’daki ırkçılığın, Türkiye karşıtlığının da bir yansımasıdır. Irkçılığın başkenti Avusturya’da başlayan bu kampanyanın, İsveç’e de sıçraması endişe vericidir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.