Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD ısrarla bu soruyu soruyor!

"Darbenin arkasında ABD olduğunu mu düşünüyorsunuz?"

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 08:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 08:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD ısrarla bu soruyu soruyor!
15 Temmuz sonrası ABD’ye giden TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, görüştükleri ABD’li muhataplarının kendilerine en çok, “Darbenin arkasında ABD olduğunu mu düşünüyorsunuz, Türkiye ile Rusya arasında Batı blokunu sıkıntıya sokacak bir yakınlaşma olur mu, darbe sonrası durum Türkiye ile Avrupa arasında yapılan mülteci anlaşmasını etkiler mi” soruları yönelttiklerini söyledi.

Salıcı, görüştükleri yetkililerin ise Fethullah Gülen’in iadesi konusunda bürokratik işbirliği sözü verdiklerini bildirdi.

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ve MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın’dan oluşan heyet, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından geçen hafta ABD’de temaslarda bulundu. Heyet ABD’de Adalet, Dışişleri, Savunma ve Ülke Güvenliği bakanlıkları yetkilileri ile cumhuriyetçi, demokrat ve bağımsız düşünce kuruluşlarıyla bir dizi görüşme yaptı.

Görüşmelere ilişkin bilgi veren CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, düşünce kuruluşlarında genellikle soru sorulduğunu belirtti. Salıcı heyete yöneltilen soruları şöyle sıraladı: “15 Temmuz sonrası Türkiye’deki Amerikan karşıtlığı neden bu kadar yükseldi, Türkler darbenin arkasında ABD olduğunu mu düşünüyor, Gülen’in iadesi olmazsa Türkiye’nin tavrı ne olur, darbe sonrası durum Türkiye ile Avrupa arasında yapılan mülteci anlaşmasını etkiler mi, IŞİD’le mücadele etkilenir mi, Türk ordusunda zafiyet söz konusu olur mu, Türkiye ile Rusya arasında Batı blokunu sıkıntıya sokacak bir yakınlaşma olur mu, Türkiye bundan sonra daha demokratik bir sürece mi yoksa tek adamlığa doğru mu gider, Gülen’in durumuyla ilgili somut kanıt var mı, darbe girişiminin arkasında neden onun olduğunu düşünüyorsunuz, buna nasıl ikna oldunuz, 80 bin kişiye işten el çektirdiniz, bunların hepsi darbeyle mi bağlantılı?”

İKTİDAR VE MUHALEFET OLUNCA SÖZLERİMİZ DAHA GÜÇLÜYDÜ

Bir hafta içinde on binlerce kişinin işten el çektirilmesine Amerikalıların, “Demek ki sizde liste hazırdı” tepkisini verdiğini söyleyen Salıcı, yerleşmiş bir demokraside yaşayan insanları bu olanlara ikna etmenin kolay olmadığını kaydetti. “İktidar ve muhalefet olarak orada olmamız, söylediklerimizden daha güçlüydü” diyen Salıcı, Amerikalıların bundan etkilendiklerini açıkça dile getirdiklerini ve “Türkiye’deki siyasi durumun en güçlü tarafı budur” mesajı verdiklerini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.