Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD: Darbe girişimi sürpriz oldu

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin, kendileri için de sürpriz olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 08:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 08:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD: Darbe girişimi sürpriz oldu
Cook Pentagon’da düzenlediği günlük basın toplantısında, kendisine konu ile ilgili yöneltilen sorulara verdiği yanıtta, "Darbe girişimi yalnızca Türkiye halkı yada başkaları için değil, bizim için de sürpriz oldu" dedi.

Cook, Türk ordusu ile yakın ilişkileri sürdüreceklerini, IŞİD’e karşı Türkiye çıkışlı operasyonların süreceğini belirtti.

ABD ve koalisyon güçlerinin IŞİD’e karşı müdahale operasyonlarında kullandığı İncirlik Üssü’nün son derece önemli olduğunu vurgulayan Cook, İncirlik’te elektrik kesintisinin sürdüğüne de belirterek, "Çalışmalarımız sürüyor; ancak, anladığım kadarıyla kesinti üs dışından kaynaklanıyor. O yüzden bu durumu açıklamayı Türk yetkililere bırakıyorum" diye konuştu.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin ardından, ABD Savunma Bakanı Ash Carter’ın neden Türkiye Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüşmediği sorularına dolaylı yanıtlar verdi.

O İDDİALARI REDDETTİ

Cook, "Doğrudan görüşmediler. En son Varşova Zirvesi’nde konuşmuşlardı. Çarşamba günkü toplantıya davetliler biliyorsunuz. Bakan oradaki görüşmeyi dört gözle bekliyor. Biliyorsunuz, Türkiye’de çok şey olup bitiyor, hem ülke içinde hem de hükümet içinde. Bakanımız, Türk Savunma Bakanı ile yakın gelecekte görüşmeyi bekliyor. Bu şimdilik olmadı. Ancak bunun özel bir nedeni yok, sadece konuşmadılar" dedi.

Cook, koalisyon güçlerinin darbe girişiminde bulunanların uçaklarına yakıt ikmali yaptıkları iddialarını da reddetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.