Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD, Bakan Çavuşoğlu'nun vize ricasını geri çevirdi iddiası

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yazdığı resmi notaya rağmen Türk vatandaşına vize vermediği iddia edildi. Bakan Çavuşoğlu, ABD'de babası yoğun bakımda yatan işadamı...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yazdığı resmi notaya rağmen Türk vatandaşına vize vermediği iddia edildi. Bakan Çavuşoğlu, ABD'de babası yoğun bakımda yatan işadamı Sefa K.'ya acil vize verilmesi için 27 Mart tarihinde ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden talepte bulundu. Ancak ABD Büyükelçiliği, Bakan Çavuşoğlu'nun talebini dikkate almadı. Vize görüşmesinin ardından işadamı Sefa K.'nın talebinin reddedildiği öne sürüldü.

Todays Zaman'da yer alan habere göre, 21 Mart 2015 tarihinde ABD'de yaşayan Kadir K. isimli Türk vatandaşı trafik kazası geçirdi. Ağır yaralanan Kadir K., Brookhaven Memorial Hospital Medikal Center hastanesinde kaldırıldı. Vücudunun pek çok yerinde kırık tespit edilen ve beyin kanaması teşhisi konulan Kadir K., yoğun bakıma alındı. Bunun ardından Kadir K.'nın eşi Medine K., Türkiye'de yaşayan oğlu Sefa K.'yı biran önce ABD'ye gelmesi için çağırdı. İşadamı Sefa K. da Türk makamlarıyla görüştü. Türk yetkililer, ABD'den rahatlıkla vize alması için hastaneden babasının yoğun bakımda yattığına dair bir yazı göndermesini istedi. Bunun ardından 25 Mart tarihinde Brookhaven Memorial Hospital Medikal Center hastanesinden Kadir K.'nın ciddi bir trafik kazası geçirdiği ve halen hastanelerinin yoğun bakım ünitesinde yattığına dair resmi imzalı bir belge gönderildi. Belgenin gelmesinin ardından Sefa K., Dışişleri Bakanlığı ile irtibata geçti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ulaştı. Bakan Çavuşoğlu'na babasının durumunu anlatarak acil olarak Amerika'ya gitmek istediğini iletti. Bakan da 27 Mart tarihinde ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne ıslak imzasıyla nota gönderdi. Gönderilen belgede “Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne saygılarını sunar. Ve aşağıda bilgileri sunulan Sefa K.'ya gerekli vizenin verilmesinde Büyükelçiliğin nazik yardımlarını rica etmekten şeref duyar. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bu vesileyle ABD Büyükelçiliği'ne saygılarını yineler” ifadelerine yer verildi. Belgede ayrıca Sefa K.'nın vize almasına gerekçe olarak da Brookhaven Memorial Hospital Medikal Center hastanesi yoğun bakım ünitesinde yatan babasının sağlık sorunları gösterildi.

Bakan Çavuşoğlu'nun resmi talebinin ardından Sefa K. birkaç gün sonra vize görüşmesi için ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne gitti. Görüşmenin ardından Büyükelçilik yetkilileri, Sefa K.'ya vize talebinin reddedildiğini söylediği ileri sürüldü. Ancak, sebep belirtilmedi. Sefa K.'nın kendisine ait bir işletmesinin bulunduğunu aktaran kaynaklar, “Tek istediği var babasını hastanede görmek." değerlendirmesinde bulunuyor. Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı yetkilileri ise bu tür bir konunun Bakan Çavuşoğlu'nun inisiyatifinde olduğunu kendilerinin böyle bir talepte haberlerinin olmadığını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.