Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB'den skandal açıklamalar: "Terör" demeye dilleri varmadı!

Avrupa Birliği (AB) kurumlarının yetkilileri, İstanbul terör saldırısına tepki göstermek için ilk saatlerde sosyal medya açıklamalarını yeterli gördü. Yetkililerin ‘terör saldırısı’ ifadesini kullanmaması ise sosyal medyada tepki çekti.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2016 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2016 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AB'den skandal açıklamalar: "Terör" demeye dilleri varmadı!

AB kurumları yetkililerinin çoğunun duyarsız kaldığı İstanbul Beşiktaş'taki VodafoneArena yakınında gerçekleşen terör saldırısına ilk tepkiler, kısa Twitter mesajlarıyla geçiştirildi.

Saldırının üzerinden saatler geçmesine rağmen, ne AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ne de AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker herhangi bir açıklama yaptı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ise, saldırıdan saatler sonra Twitter hesabından yaptığı kısa açıklamada, "Kalbim, Türk vatandaşları ve saldırı kurbanlarının aileleriyle beraber, onlarla dayanışma içindeyim" ifadelerini kullandı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "İstanbul’dan gelen haberleri takip ediyorum. Yetkililerle irtibat halindeyim.Tüm Türkiye vatandaşlarıyla dayanışma içindeyiz" açıklamasında bulundu.

AB Komisyonunun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ise, "İstanbul’daki saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şiddetin demokratik toplumlarda hiçbir yeri yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

Bu üç yetkilinin açıklamalarında saldırının terör eylemi olarak nitelendirilmemesi ve ‘terör’ ifadesinin kullanılmaması dikkati çekti.

GENEL SEKRETER SÖZCÜSÜ ‘TERÖR’ DEDİ

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland’ın Sözcüsü Daniel Holtgen ise, yaptığı açıklamada, "Tüm Avrupalı hükümetlerle birlikte, İstanbul'da gerçekleşen ve masum sivillerin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Holtgen, Türkiye'nin, İstanbul'daki terör saldırısı sonrası Avrupalı hükümetler ve Avrupa Konseyi'nin, dayanışma ve desteğine itimat edebileceğini dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.