Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

9 kişinin katili 40 gündür bulunamadı

Gaziantep'te eşi ve amcasının da aralarında bulunduğu 9 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla aranan Yusuf Taş, aradan geçen 40 güne rağmen bulunamadı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
9 kişinin katili 40 gündür bulunamadı

İddiaya göre, Gaziantep'te Yusuf Taş, 5 Şubat 2016 tarihinde boşanma aşamasındaki eşi Tuğba Taş ile yeniden barışmak için gittiği Düztepe Mahallesi 18 Nolu Sokak'ta yaşayan Tuğba Taş'ın (21) teyzesi Şenel Çakmak'ın (36) evine giderek, eşi, eşinin teyzesi, amcasının oğlu Turan Taş (23) ve Ahmet Can Çakmak'ı (16) öldürmüş, 11 yaşındaki Mehmet Can Çakmak ve kardeşi Medine Melisa Çakmak (15) silahla yaralamıştı. Ardından Şehitkamil ilçesi Sam Mahallesi 49 Sokak'ta yaşayan ve kan davalı oldukları ileri sürülen amcası Mustafa Taş'ın (48) evine giden Yusuf Taş, evde bulunan amcası, yengesi Gülay Taş (48), amcasının çocukları Furkan (16) ve Gül Taş (13) ile Türkan Demir'i (22) öldürerek kayıplara karışmıştı. Olayın ardından Yusuf Taş'ın akrabalarını da telefonla arayarak, tehdit ettiği kamuoyuna yansımıştı. Yusuf Taş'ın daha önce telefonla aradığı ailesini "Oluk oluk kan akacak. Kökünüzü kazıyacağım" diyerek tehdit ettiği iddiası üzerine, babası Halil Taş ve amcası Ali Taş’ın da kaldığı köy başta olmak üzere bazı akrabaları koruma altına alınmıştı. Çakmak ve Taş ailelerinin Gaziantep, Antalya ve İstanbul gibi kentlerde bulunan tüm bireyleri de polis ve jandarma ekipleri tarafından güvenli adreslere taşınmıştı. Olayın detaylı bir şekilde soruşturulması ve zanlının kısa sürede yakalanması için özel birim kurulmuş, bölgedeki mobese ve güvenlik kameraları incelemeye alınmıştı. Şahsın Suriye'ya kaçması ihtimali üzerine ise sınır birlikleri uyarılmıştı.

KAYINVALİDE POLİS KORUMASINA ALINMIŞTI

Olayın yaşandığı 5 Şubat gecesi kızı ve akrabalarının öldürüldüğü olay yerinde kendisinin de bulunduğunu belirten kayınvalide Kudret Taş, damadı Yusuf Taş’ın elini cebine atmasıyla silah çıkaracağını anladığını ve zanlıyı iterek elinden kurtulduğunu söylemişti. Zanlı Yusuf Taş'ın cinayetleri planlı olarak işlediğini ileri süren kayınvalide Kudret Taş'ın açıklamalarının ardından, zanlı olayın yaşandığı ve Kudret Taş'ın kaldığı mahallede görüldüğü iddia edilmişti. Bunun üzerine ise Tuğba Taş’ın annesi Kudret Taş, dayısı Emre Taş, ninesi Ayşe Taş ve dedesi Abdurrahman Taş ile katliamdan sağ kurtulan teyzesinin kızı 3 yaşındaki Belinay Çakmak, farklı adreslere taşınarak 24 saat polis koruması altına alınmıştı.

KARDEŞLER TABURCU OLDU

Yusuf Taş’ın ilk olarak gittiği ve 4 kişiyi öldürdüğü Düztepe Mahallesi'ndeki evde yaralanan, ölen eşinin teyzesi Şenel Çakmak’ın çocukları 15 yaşındaki Melisa ile 11 yaşındaki Mehmet Can Çakmak kardeşlerin hastanelerdeki tedavileri tamamlandı. Taburcu olan kardeşlerin de akrabaları ile birlikte güvenli bir adrese taşınarak, polis koruması altına alındığı öğrenildi.

Acil koduyla her yerde aranan Yusuf Taş, olayın üzerinden geçen 40 güne rağmen halen bulunamadı. Her iki ailenin fertlerinin gergin bekleyişi sürerken, bölge insanı da zanlının halen yakalanamamasına tepki gösteriyor.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.