Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

87 yaşındaki Saliha Nine, 28 yıldır kayıp oğlu için ağlıyor

Bursa’da ikamet eden 87 yaşındaki Saliha Aydın, 28 yıl önce kaybolan oğlu Zeki Aydın için hala gözyaşı döküyor. “Ağlamaktan göz pınarlarım kurudu.” diyen Saliha Nine, her telefon çalışında, kapının tıklanmasında oğlu Zeki’den...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2013 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
87 yaşındaki Saliha Nine, 28 yıldır kayıp oğlu için ağlıyor
Bursa’da ikamet eden 87 yaşındaki Saliha Aydın, 28 yıl önce kaybolan oğlu Zeki Aydın için hala gözyaşı döküyor. “Ağlamaktan göz pınarlarım kurudu.” diyen Saliha Nine, her telefon çalışında, kapının tıklanmasında oğlu Zeki’den haber geldiği ümidiyle ayağa kalktığını söylüyor. Kayıp Zeki Aydın’ın ağabeyi Naci Aydın ise "Kardeşimden en küçük bir iz ve haber getirene noter huzurunda evimi devretmeye hazırım." diyerek kardeşini görenlerden yardım istedi.

    Yıldırım ilçesi Şirinevler Mahallesi’nde ikamet eden Zeki Aydın, vatani görevini bitirip geldikten 35 gün sonra, 10 Ekim 1986’da “Tezkere belgemi almak için karakoldan çağırdılar, Siirt’e gidiyorum.” diyerek evden ayrılmış. Zeki Aydın’dan uzun süre haber alamayan ailesi, güvenlik güçlerine ve yargıya müracaat etmiş. Kaybolduktan 15 gün sonra Bursa’daki bir akrabasını telefonla arayan Zeki Aydın, "Anneme selam söyleyin, işim bitince gelirim." demiş. Yapılan incelemede Zeki Aydın’ın Mardin Nusaybin’den sınır dışına çıktığı belirlenmiş.

    Aradan geçen 28 yıl boyunca oğlu Zeki Aydın’ın yolunu gözleyen anne Saliha Aydın, her kapı açılışında oğlunun geldiği ümidiyle yaşıyor. "Ağlaya ağlaya artık göz pınarım kurudu" diyen Saliha Aydın, uçan kuş sesinden bile ümit eder hale geldiğini dile getirdi.

    CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’DAN YARDIM BEKLİYORUM

    Kapı kapı dolaşmasına rağmen oğlunun izine rastlayamadığını anlatan Saliha Aydın, şunları kaydetti: "Artık söyleyecek bir şeyim kalmadı. Sabahlara kadar bekliyorum, bir kuş uçtuğunda umutlanıyorum. Kapı açılınca oğlumu geldi zannediyorum. Keşke şehit olaydı. Allah hiç kimseye vermesin. Hiçbir şeye benzemiyor, ölüm olsaydı 5 dakika başına gidersin. Ama böyle yıllardır ağlıyorum. Artık gözyaşım da kalmadı. Bursa’yı kapı kapı aradım, oğlumu bulamadım. Sabahtan çay içecekti, ağabeyi bağırdı, sofraya gelsin diye. ‘Daha beni bulamazsın, dünya turuna çıkacağım.’ O gün durdu, ertesi gün gitti, son çocuğumdu. Kuş uçtuğunda Zeki’nin geldiğini zannediyorum. Kimsenin başına gelmesin, insanda ne akıl kalıyor ne de bir şey. Uçan kuştan bile yardım istiyorum. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım bekliyorum."

    "KARDEŞİMİ BULANA DAİREMİ VERECEĞİM"

    Zeki Aydın’ın ağabeyi Naci Aydın ise kardeşine dair bir emare bulanlara oturduğu dairesini noter huzurunda devretmeye hazır olduğunu kaydetti. Naci Aydın şunları söyledi: "Kardeşim 28 yıl önce, evden gitti, 235 gün sonra Nusaybin’den kaçak olarak sınır dışına çıkarken yakalanmış. Görevliler, ifadesini almış, bırakmışlar. İfadesinde Suriye’ye oradan da Filistin’e gidip Müslümanlara destek olmaya gitmek istediğini söylemiş. En azından sesini duymak istiyoruz. Evine dönmesini istiyoruz. Kayıp müracaatında bulunduk. Sekiz senede bir kayıtlar yenileniyor. Kardeşimi görenlere, bir izini bulanlara oturduğum evi vermeye razıyım. Hem de noterden devredeceğim. İster evimi isterse bindiğim arabayı vermeye hazırım."

    Naci Aydın, kayıp kardeşinin 1985-1986 yıllarında, o dönem Siirt’e bağlı olan Batman’ın Kozluk ilçesi Bekirhan Jandarma Karakolu’nda vatani görevini yaptığını söyledi. Naci Aydın, "Eğer kardeşimle irtibatı süren asker arkadaşı varsa bize ulaşırsa büyük mutluluk yaşarız. Kardeşimin acısını 28 yıldır yaşıyoruz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.