Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

81 ilin gazileri Çanakkale’de buluştu

Gaziler Günü kutlamaları çerçevesinde 81 ilden 300 civarında gazi, Çanakkale'de biraraya geldi. Kutlama, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Buradaki görene Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
81 ilin gazileri Çanakkale’de buluştu
Gaziler Günü kutlamaları çerçevesinde 81 ilden 300 civarında gazi, Çanakkale'de biraraya geldi. Kutlama, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Buradaki görene Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askerler, öğrenciler ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen muharip gaziler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı olan emekli Astsubay Necdet Erdinç yaptı. Erdinç, 19 Eylül Gaziler Günü’nün, savaş meydanlarında canını ortaya koyarak aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günü olduğunu kaydederek, "Bugün, gazi olmanın gurur ve kıvancını büyük bir coşku ile yaşıyoruz. 19 Eylül, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür. Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bugüne kadar sürekli iç ve dış tehditlere maruz kalmıştır. Bu tehditlerin bugün de artarak devam ettiğini müşahede ediyoruz. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, birlik ve bütünlüğümüzün, üniter devlet yapımımızın bozulmasına ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerdir. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak sonsuza dek korunacaktır." dedi.

Vali Çınar ise Türk tarihin şehit ve gazilerin yazdığı destanlarla dolu olduğunu kaydederek, günün anlamını şu cümlelerle özetledi: "Gazilerimize ve şehitlerimize saygı duyan bir nesil yetiştirebiliyorsak büyük bir devlet olarak yaşayabilir, millî bilinci vatan olan millet bir nesil yetiştirmiş oluruz. Böyle büyük bir milletin, vatan için fedakârlıklar yapmış bir milletin evlatlarının da aynı bilinçle var olacağını biliyoruz."

Törenin ardından Çanakkale İskelesi’ndeki, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı TCSG Güven gemisi gezildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.