Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8 aylık Buğra bebek acil karaciğer nakli bekliyor

Pankreası idrar kesesine bağlayan kanalların tıkalı olması nedeniyle işlev yapamaz halde doğan 8 aylık Buğra Yiğit acilen karaciğer nakli olmazsa hayatını kaybedecek.Buğra bebek, daha 23 günlükken Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
8 aylık Buğra bebek acil karaciğer nakli bekliyor
Pankreası idrar kesesine bağlayan kanalların tıkalı olması nedeniyle işlev yapamaz halde doğan 8 aylık Buğra Yiğit acilen karaciğer nakli olmazsa hayatını kaybedecek.

Buğra bebek, daha 23 günlükken Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırılmış ve 27 günlükken 5 saatlik bir ameliyat geçirerek pankreas kanalları açılmış. Ancak ameliyattan önce pankreasın işlev yapamamasından ötürü idrarı karaciğerine giderek bu organı kullanılmaz hale getirmiş. Karaciğeri işlev göremez hale gelen minik Buğra’nın dalağı da gün geçtikçe şişmeye başlamış. Farabi Hastanesi’ndeki tedavisine devam edilen Buğra bebek için acil karaciğer nakli yapılması gerekiyor.

Babaanne Fatma Yaylı, doğduğundan beri ciddi sağlık sorunları yaşayan torunun hayatta kalmasının karaciğer nakline bağlı olduğunu söyledi. Yakınları arasında yaptıkları araştırmada bir sonuç alamadıklarını belirten Yaylı, gelinin kan değerlerin uygun olduğunu, ancak ondan da fazla kiloları nedeniyle naklin uygun görülmediğini ifade etti. Doktorların torunu için kritik süreyi 3-4 ay olarak belirttiğini anlatan Yayla, “Gelinim kilo verecek ama bebeğin durumu onun kilo vermesini bekleyecek durumda değil. Yaptığımız tüm araştırmalara rağmen de uygun bir doner bulamadık. Doktorlar, ‘Buğra’nın çok zamanı kalmadı, bir an önce uygun karaciğerin bulunması şart’ diyorlar. Torunumun gözlerimizin önünde eriyip gitmesine dayanamıyoruz. Bize yardımcı olabilecek kişi ya da kurumlardan yardım bekliyoruz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.