Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

70 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

Erzincan'da piyasa değeri 360 bin TL olan 70 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne(KOM) bağlı ekipler, sigara kaçakçılarına yönelik olarak...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
70 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi
Erzincan'da piyasa değeri 360 bin TL olan 70 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne(KOM) bağlı ekipler, sigara kaçakçılarına yönelik olarak yürüttükleri çalışma kapsamında; Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde bir TIR’da şüphe üzerine yapılan aramada; Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinden yurda kaçak olarak sokulan, Kocaeli’nin Gebze ilçesine gittiği tespit edilen ve sürücülüğünü S.U.’nun(48) yaptığı 78 plakalı TIR’da piyasa değeri 360 bin TL olan 70 bin paket çeşitli markalara ait gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Gözaltına alınan araç sürücüsü S.U.’nun ifadesi üzerine, 06 plakalı bir otomobilin öncü olarak gittiğinin tespit edilmesi üzerine, takibe alınan araçtaki R.S.(27) ve A.E.'de (24) gözaltına alındı.
Erzincan Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilen TIR ve kaçak sigaralar KOM ekipleri tarafından sayılarak depoya konuldu.
Yürütülen operasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, “Biliyorsunuz 2 yıldır Türkiye genelinde arkadaşlar birçok başarılara imza attılar. Bunlar devletimize vergi kaybı olarak çok büyük yansımaları var. Yalnızca sigara değil; esrar olsun, esrar içiciliğine karşı mücadele ediyoruz. Alkole karşı mücadelemiz var. Eroine karşı mücadelemiz var. Topluma zararlı olan bu emtialara karşı mücadelemiz devam edecek. Devletinde bu şekilde vergi kayıplarına engel oluyoruz. İnşallah arkadaşlarımız daha başarılı çalışmalara imza atacaklar. Piyasa değeri 360 milyon TL değerinde. Bunun yaklaşık 200 bin TL’ye aşkın vergi kaybı var.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.