Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

7 yılda yarım milyon fidanın dikildiği ormanın saha tahsisi iptal edildi

Kayseri’de Boydak Holding tarafından ormanlık alan yapılması amacıyla bakanlıktan tahsis edilen alan, 7 yılda yarım milyon fidan dikilen projenin saha tahsisi iptal edildi. Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, dağlık ve ağaç bulunmayan bir...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
7 yılda yarım milyon fidanın dikildiği ormanın saha tahsisi iptal edildi
Kayseri’de Boydak Holding tarafından ormanlık alan yapılması amacıyla bakanlıktan tahsis edilen alan, 7 yılda yarım milyon fidan dikilen projenin saha tahsisi iptal edildi.

Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, dağlık ve ağaç bulunmayan bir alanı ormanlık alan haline getirmek için 7 yıl önce başladıkları ve 430 bin fidan dikimi yaptıkları alanla ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Twitter hesabından yaşananları anlatan Boydak, 'Boydak Holding özel ağaçlandırma alanı ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi paylaşmak istedim' ifadeleriyle ormanlık alan için verilen proje tahsisinin iptal edildiğini duyurdu.

Memduh Boydak, şu bilgileri paylaştı: “Orta Anadolu bozkırının toplam alanının sadece yüzde 6’sı orman olan güzide şehri Kayseri’ye yeşil bir eser bırakmak ve örnek bir sosyal sorumluluk projesi oluşturmak amacıyla 7 yıl önce yola çıktık. Uzun çalışmalar sonucu yaklaşık 1 milyon metrekarelik alana şu anda her biri yetişkin bir ağaç haline gelmiş 430 bin fidan dikimi yapıldı. Damlama sulama sistemleri ve yangın emniyet yolları ile örnek bir özel ağaçlandırma sahası hakkında övgü dolu raporlar yazan ve beyanatları ile bu projenin başarısını teyit eden sahadaki çalışmaları 2008’den beri denetleyen ve bu güne değin tüm revize projelerimizi eksiksiz onaylayan kamu kurumları şimdi sudan sebeplerle projenin saha tahsisini iptal etti. Kamu yararı göz ardı edilerek yapılan bu iptal işlemine karşı hukuki yollara elbet müracaat edeceğiz. Büyük özveriler ile başladığımız bu sosyal sorumluluk projesinde amacımız yeşil bir alan oluşturmaktı ve bu amaca ulaştığımız bölgemize güzel bir eser kazandırdığımız için son derece memnunuz.” Memduh Boydak, Kayseri’yi örnek bir proje ile yeşil alana kavuşturan ağabeysi Hacı Boydak’a da teşekkür etti.

Boydak Holding 2008 yılında Kayseri’nin yılanlı dağı mevkiinde Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan 49 yıllığına kiraladığı dağlık alanda Boydak Ormanı kurdu. Organize Sanayi Bölgesi'ne yakın bölgedeki alanda Boydak Holding bugüne kadar 430 bin fidan dikimi yaptı. 7 yılda yarım milyon fidanın dikiminin yapıldığı alanda bütün fidanlar için damla sulama sistemi kuruldu. Bölgede yaban hayatının korunması içinde çalışmalar yapıldı. Yaban hayvanları için ormanlık alanının farklı bölgelerine konulan yemliklere, rutin olarak yiyecekler bırakılıyor.

Holding, 1 milyon 100 bin metrekarelik alandaki ormanlık alanı korumak içinde bir 5,5 kilometre çit ile çevirdi. Yaklaşık 12 kilometre yol yaptı. 120 metre derinlikten saniyede 33 litre suyu çıkarıldı. Suyu ağaçlık bölgeye basmak için 60 tonluk bir su deposu ve 200 tonluk bir ara depo yapıldı. Böylece ormanın her tarafını rahatlıkla sulanabiliyordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.