Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

62 yaşında okumayı öğrendi kaymakamdan ehliyet kursuna yazdırmasını istedi

Samsun'da 62 yaşındaki Yeter Gündoğdu (62) isimli ev hanımı, Halk Eğitim Merkezi'nin kursuna katılarak okuma yazma öğrendi. Sertifikasını Terme Kaymakamı Fahri Meral'in elinden alan Gündoğdu," Kaymakam bey beni ehliyet kursuna yazdır."...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
62 yaşında okumayı öğrendi kaymakamdan ehliyet kursuna yazdırmasını istedi
Samsun'da 62 yaşındaki Yeter Gündoğdu (62) isimli ev hanımı, Halk Eğitim Merkezi'nin kursuna katılarak okuma yazma öğrendi. Sertifikasını Terme Kaymakamı Fahri Meral'in elinden alan Gündoğdu," Kaymakam bey beni ehliyet kursuna yazdır." diyerek gönlünden geçeni söyledi.

Samsun’un Terme ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nde okuma yazma kursunu tamamlayanlar için tören düzenlendi. Kursu başarı ile bitiren 62 yaşındaki Yeter Gündoğdu hem okuma sevinci hem de kaymakamdan isteğiyle büyük ilgi gördü. Okuma yazma bilmediği için ehliyet kursuna yazılamadığını bu nedenle kursa katıldığını belirten Gündoğdu, heyecanını kaleme aldığı mektupla törendekilerle paylaştı. Gündoğdu mektubunda şunları ifade etti: "Okula zamanında imkânsızlıklardan dolay gidemedim. Şimdi 62 yıl sonra gitmenin gururunu yaşıyorum. İlk başlarda zorlandım ama ısrar ettim ve başardım. Şimdi, ikinci kademeden mezun biri olarak, okuma yazma öğrendim ve kimsenin yardımı olmadan rahatlıkla kendi başıma okuyabiliyorum. Kuran’ı Kerim'i de okumayı bilmiyordum onu da yeni öğrendim. Fakat bir şey anlayamadığım için Türkçe okumam gerekti. Hem hayalim için hem de okuduğumu anlayabilmem için... Halk Eğitimin okuma kursuna kayıt yaptırdım. Güzel tepkilerin yanında olumsuz tepkiler alsam da sabredip okumayı başardım. Şimdi buradan sizlere kendi duygularımı, kendim yazdığım mektubumdan okuyarak aktarıyorum. Okumayı öğrendim. Şimdi sıra ehliyet almakta. Ehliyet alabilmek için sizlerin huzurunda kaymakamımızdan kendisine beni kursa yazdırmasını istiyorum.” diye konuştu.

Programa katılanlar tarafından büyük alkış alan Yeter Gündoğdu’ya Kaymakam Meral, “Kendisini azmi ve başarısı için tebrik ediyorum. Gençlere örnek olan bu davranışı için hayaline yardımcı olacağım." dedi. Belgesini alan Yeter Gündoğdu, Kaymakam Meral’e teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.