Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5990 kişiyle Atatürk’ün portresi oluşturulacak (1)

Bursa'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Nilüfer Belediyesi organizesinde dünyanın en büyük Atatürk posteri oluşturulacak. Posterde yer almak isteyenler yaklaşık 5 kilometrelik kuyruk oluşturdu.Nilüfer Belediyesi tarafından organize...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
5990 kişiyle Atatürk’ün portresi oluşturulacak (1)
Bursa'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Nilüfer Belediyesi organizesinde dünyanın en büyük Atatürk posteri oluşturulacak. Posterde yer almak isteyenler yaklaşık 5 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Nilüfer Belediyesi tarafından organize edilen dünyanın en büyük Atatürk siluetine başta Bursa olmak üzere çevre illerden de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bursa, İstanbul, Balıkesir, İzmir, Antalya, Çanakkale ve birçok ilden portre oluşturmak için alana gelen insanlar, yer yer izdihama sebep oldu. Bazı vatandaşlar ise yoğunluk ve sıcaktan dolayı fenalaştı.

Dünya rekoru öncesinde açıklamalarda bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Ülkemiz en büyük bayramını coşkuyla kutluyor. 'Duruyoruz' etkinliği ile başlayan program akşam FSM Bulvarı'ndaki yürüyüş ile devam edecek. Şu anda gerçekten belediye olarak dünyaya bir mesaj veriyoruz. Duruyoruz etkinliği, biraz sonra başlayacak. Atatürk'ün portresi için 5 bin 990 kişi canlı olarak toplanacak. Dünyaya buradan Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkıldığının mesajı verilecek. Bu poster gerçekten dünyanın ilk ve tek bu yoğunlukta katıldığı proje olacak. Katılan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Alana gelen 7'den 70'e her yaştan insan Atatürk portresini oluşturmak için güneş altında bekleyişlerini sürdürüyor. Üzerinde Atatürk’ün resimleri bulunan siyah tişörtler giyerek alanı dolduran vatandaşlar arasında bulunan 84 yaşındaki Rezzan Elmasoğlu en dikkat çeken katılımcılardan oldu. Atatürk'ün cenaze törenine katıldığını anlatan Elmasoğlu, bu portrede yer almanın kendisi için mutluluk verici olduğunu söyledi.

Ayrıca programa Japonya'nın Tokai şehrinden gelen Hirokoto Anraku ise portrede yer almanın kendisi için gurur verici olduğunu bildirdi. Başkan Mustafa Bozbey, kuyrukta bulunan vatandaşlarla selamlaşarak sohbet etti. Japon misafir Anraku ile de konuşan Bozbey, katılan herkese teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.