Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

52 yıldır Osmaniye'nin ayakkabılarını tamir ediyor

Ayakkabı tamircisi olarak 9 yaşında iş hayatına başlayan 61 yaşındaki Sezai Sami Avşar, 52 yıldır 8 metrekarelik dükkanda Osmaniyelilere hizmet veriyor.Meslekte usta 5-6 kişinin kaldığını belirten Avşar, "Bizim zamanımızda meslek sahibi...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
52 yıldır Osmaniye'nin ayakkabılarını tamir ediyor
Ayakkabı tamircisi olarak 9 yaşında iş hayatına başlayan 61 yaşındaki Sezai Sami Avşar, 52 yıldır 8 metrekarelik dükkanda Osmaniyelilere hizmet veriyor.

Meslekte usta 5-6 kişinin kaldığını belirten Avşar, "Bizim zamanımızda meslek sahibi olmak için babalarımız bir ustaya teslim eder, 'eti senin kemiği benim' derdi. Ustamızın ağzından çıkan bizim için kanundu. Mesleği öğretecek çırak bulamıyoruz. Meslekte 52 yıl doldu, 61 yaşındayım, emekliyim ama hala çalışıyorum. Ayakkabı tamirciliği ile kendime ev yaptırdım ve biri hasta 2 çocuk büyüttüm. Bir oğlumu okuttum ve memur yaptım. Bugüne kadar benim ve çocuklarımın boğazından haram lokma geçmedi. Şu anda Osmaniye'de ayakkabı tamircisi 5 ya da 6 usta kaldı, onlar da hastalıkla uğraşıyorlar. Gençler ayakkabı tamirciliğine heves etmez ise yarın sıkıntı yaşayacak olan müşterilerdir." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.