Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 yaşındaki dahi öğrenci, Soma'dan etkilenerek özel madenci giysisi tasarladı

Dahiler ve Üstün Zekalılar günü kapsamında üstün zekalı öğrenciler, aileleri ve eğitimciler bir araya geldi. Programda Boğazhisar Eğitim Kurumları öğrencisi 3 çocuk tarafından tasarlanan projeler büyük ilgi gördü. 5 yaşındaki öğrencinin...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2015 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2015 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
5 yaşındaki dahi öğrenci, Soma'dan etkilenerek özel madenci giysisi tasarladı
Dahiler ve Üstün Zekalılar günü kapsamında üstün zekalı öğrenciler, aileleri ve eğitimciler bir araya geldi. Programda Boğazhisar Eğitim Kurumları öğrencisi 3 çocuk tarafından tasarlanan projeler büyük ilgi gördü. 5 yaşındaki öğrencinin Soma'daki maden faciasından etkilenerek yaptığı madenci giysisi giysisi ise katılımcıların beğenisini kazandı.

Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER), 'Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü' kapsamında 'Üstün Zekalılar Aramızda' sloganıyla düzenlenen programda üstün zekalı çocuklar, aileleri ve eğitimciler bir araya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa TÜZDER Genel Müdürü Tunahan Coşkun, Dünya Üstün Zekalılar Birliği Eğitimde Inovasyon Merkezi Başkanı Üyesi Prof. Dr. Taisir Subhi Yamin, üstün zekalı öğrenciler, eğitimciler ve aileler katıldı. Programda Boğazhisar Eğitim Kurumları öğrencileri Ahmet Yiğit Başoğlu'nun (5) Soma'daki maden faciasından etkilenerek yaptığı madenci giysisi, Kerem Yılmazerli'nin (5) karada havada ve suda giden araç ve Beyza Sayar'ın triboelektrik nanojeneratör projeleri büyük ilgi gördü.

Programın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan TÜZEM Genel Müdürü Tunahan Coşkun, "Üstün yetenekli çocuklarla ilgili ülkemizde ciddi anlamda geri kalmışlık gözlemliyoruz. Dünyada çok iyi durumda uygulamalar var. Üstün zekalı çocuklar önceden keşfedilerek bunlara uygun eğitim programları oluşturuluyor. Benim çok yakın bir zamanda bir çocuğum oldu. Çocuğumun doğumuyla birlikte aile sağlık merkezlerinden, sağlık ocaklarından sürekli arandım çocuğunuzun topuk, tetenoz aşısı var, çocuğunuzun x aşısı var y aşısı var. Okadar çok sıkboğaz ettiler ki gidip bu kontrolleri yaptırmak zorunda kaldım. Benim aklıma şu geldi neden bizim çocuğumuz 3 yaşına geldiğinde aynı şekilde bizi aramasınlar. Bizi arasınlar rehberlik araştırma merkezlerinden bilimsel araştırma merkezlerinden çocuğunuz 3 yaşına gelmiştir çocuğunuza bir zeka testi yapılması lazım. Çocuğunuzun zeka potansiyelini merak ediyoruz yada öğrenmek istiyoruz. Çünkü çok önemli bir şey var ölçemediğiniz birşeyi geliştiremezsiniz." dedi.

Karada havada ve suda giden araç projesinin mimarı anasınıfı öğrencisi Kerem Yılmazerli, "Biz yollarda gittiğimiz zaman çok trafik oluyor herzamanki gibi. O zamalar canımız çok sıkılıyor ve zamanımız boşa gidiyor o yüzden ben bu aracı tasarladım." diye konuştu.

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden şehit madencilerden etkilenerek madenci giysisi tasarlayan Ahmet Yiğit Başoğlu, "Maalesef madenciler ölüyor. Mesela en son Soma'da birçok anne çocuksuz birçok çocuk babasız kaldı. Ben bu yüzden bunlar için bir kıyafet tasarladım. Madenci yaşam kıyafeti. Artık çocuklar gözyaşı dökmeyecek." dedi.

Triboelektrik nanojeneratör projesiyle ilgi çeken Beyza Sayar ise projesinin dünyada iki kişi tarafından tasarlandığını ve bu projenin geliştirilmesiyle elektrikli otomobillerin maliyetinin daha ucuz olacağını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.