Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4 okul tek çatı altında hizmet veriyor

Erzurum'un Narman ilçesinde ilköğretim ve lisenin de aralarında bulunduğu 4 okuldan 530 öğrenci tek çatı altında eğitim görüyor.Narman'da ilköğretim öğrencileri ile lise öğrencileri aynı ortamda, aynı çatı altında ders yapıyor....

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
4 okul tek çatı altında hizmet veriyor
Erzurum'un Narman ilçesinde ilköğretim ve lisenin de aralarında bulunduğu 4 okuldan 530 öğrenci tek çatı altında eğitim görüyor.

Narman'da ilköğretim öğrencileri ile lise öğrencileri aynı ortamda, aynı çatı altında ders yapıyor. Narman İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu, Ticaret Meslek Lisesi ile Salih Zeki Dilek Ortaokul öğrencileri, İHL çatısı altında eğitim görüyor. Ebeveyn ve eğitimciler ile öğrenciler 4 okulun tek çatı altında eğitim görmesinden rahatsız.

Narman Ticaret Lisesi, Salih Zeki Dilek Ortaokulu ve İHL ortaokul kısmı eğitim öğretim dönemi başında depreme dayanaksız olduğu iddia edilerek 530 öğrenci 22 derslikli İmam Hatip Lisesi çatısı altında toplandı. Eğitimciler 8-18 yaş grubundaki öğrencilerin aynı fiziki ortamda ders görmesinin eğitim tekniği açısından sakıncalı olduğunu ifade etti.

'AKLA ZİYAN REZALET'

Türk Eğitim Sen Erzurum Şube Başkanı Müfit Bayraktar, ilköğretim öğrencileri ile lise öğrencilerinin aynı ortamda ders görmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Narman Ticaret Lisesi'nin boş tutulmasının akla ziyan olduğunu aktaran Bayraktar, Ticaret Lisesi'nin kesinleşmiş bir yıkım kararı bulunmadan, eğitim öğretim dönemi başında söz konusu eğitim binasının boşaltılıp öğrencilerinin başka bir okula naklinin skandal olduğunu kaydetti.

Bayraktar, şunları söyledi: "Böyle bir eğitim ve eğitim sistemi olabilir mi? 8-18 yaş arasındaki öğrenciler nasıl bir arada eğitim görebilir. Böyle bir eğitim olmaz, olsa olsa rezalet, saçmalık ve skandalın daniskası olur. Ortaokullar ve lise öğrencileri farklı binalarda eğitim görse bunu anlamak mümkün. Ama 8 yaşındaki çocukla, 18 yaşındaki genç aynı okul koridorunda, aynı okul bahçesinde, aynı tuvaletleri paylaşacak olması eğitimdeki kalitesizliği, okul ve ilçe milli eğitim yöneticilerin basiretsizliğini göstermesi açısından ibretlik. Bu, Narman'daki vatandaşlarımıza, öğrencilerimize, eğitimcilerimize yapılmış en büyük saygısızlıktır." dedi


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.