Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB Komisyonu: Dershaneler konusunda paydaşlarla geniş katılımlı istişare şart

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dershaneleri kapatmaya kararlı olduklarını açıklamasının ardından AB Komisyonu’ndan bir kez daha "paydaşlarla geniş katılımlı istişare" çağrısı geldi. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan AB...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AB Komisyonu: Dershaneler konusunda paydaşlarla geniş katılımlı istişare şart
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dershaneleri kapatmaya kararlı olduklarını açıklamasının ardından AB Komisyonu’ndan bir kez daha "paydaşlarla geniş katılımlı istişare" çağrısı geldi. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, bu süreçte AB’nin temel değerlerinden olan istişareye ne kadar bağlı kalındığını yakından takip ettiklerini vurguladı.

Cihan’ın sorularını cevaplayan Peter Stano, "Tabii ki Türkiye’de dershaneler ve hazırlık kursları dahil hayatın farklı alanlarındaki hararetli tartışmaları takip ediyoruz. Temel olarak söylediğimiz şey, bu gibi meselelerde mümkün olan en geniş katılımlı istişarelerin şart olduğu... Avrupa’nın bakış açısında önemli olan, bu konuda söyleyeceği olan tüm paydaşlarla fikir alışverişinde bulunulması, geniş kapsamlı ve katılımcı tartışmaların yapılmasıdır." ifadelerini kullandı.

‘İLERLEME RAPORLARINA YANSIR’

"AB’nin bu konuda daha önce yaptığı tavsiyeler dikkate alınmamış gibi mi görünüyor?" sorusu üzerine Stano, AB’nin aday ülke Türkiye için yıllık bazda ilerleme raporları hazırladığına dikkat çekti. Stano, gelecek yıl Ekim ayında hazırlanacak raporda, tüm toplumu ilgilendiren konularda paydaşlarla istişare gibi temel Avrupa değerlerine Türkiye’nin ne kadar bağlı kaldığının da ele alınacağını vurguladı. AB Komisyonu Sözcüsü Stano, AB hem tam üyelik hem de müzakerelerde yeni fasıllar açılması hususunda Türkiye'nin ne kadar mesafe aldığının da bu raporlarla görebileceğini kaydetti.

Dershanelerin kapatılması ile ilgili çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Peter Stano, sürecin nasıl yönetildiğine ve sonucunun ne olduğuna bakılarak, bunun AB’nin beklentileri ve standartlarına ne kadar uygun olduğunun değerlendirileceğini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.