Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

301 madenci için Ankara’dan Soma’ya pedal çeviriyor

Bisiklet tutkunu 69 yaşındaki Fahri Yılmaz, Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi anısına pedal çeviriyor. Yaşanan maden faciasına dikkat çekmek için bisikletiyle Ankara’dan yola çıkan Yılmaz, zorlu yolculuğun...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
301 madenci için Ankara’dan Soma’ya pedal çeviriyor
Bisiklet tutkunu 69 yaşındaki Fahri Yılmaz, Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi anısına pedal çeviriyor. Yaşanan maden faciasına dikkat çekmek için bisikletiyle Ankara’dan yola çıkan Yılmaz, zorlu yolculuğun ardından Soma maden şehitlerini mezarlıkta ziyaret edip onlara dua edecek. Ardından maden şehitlerinin ailelerine ziyaret edecek.

    69 yaşındaki Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Ankara’dan bisikletiyle Soma için yola çıktı. ‘Soma acınız, acımızdır. Allah yardımcınız olsun’ yazılı siyah Soma bayrağı taşıyan Yılmaz, sırasıyla Temelli, Polatlı ve Sivrihisar’a uğradı. Ardından Eskişehir’e ulaştı. Eskişehir’de ESBİKE Bisiklet Derneği üyeleri tarafından karşılanan Yılmaz, bir günlük konaklamasının akabinde Soma’ya gitmek için yola çıktı. Amacının Soma’da yaşanan maden faciacısını dikkat çekmek ve maden şehitlerini anmak olduğunu aktaran Yılmaz, "Artık ülkemizde maden faciaları bitsin, bir daha yaşanmasın. İnsana değer verilsin, başka insanlarımız hayatını kaybetmesin." dedi.

    Yılmaz, Eskişehir’den sonra Bilecik’in Bozüyük ilçesine oradan, İnegöl, Bursa, Balıkesir ve Kırkağaç üzerinden Soma’ya bisikletiyle gideceğini kaydetti. Soma’ya varınca ilk önce şehit madencilerin mezarlarını ziyaret ederek onlar için dua edeceğini aktaran Yılmaz, daha sonra da ölen işçilerin ailelerini ziyaret edeceğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.