Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

301 madenci anısına 'Soma Şiirleri Antolojisi' şiir kitabı basıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden faciasında şehit olan 301 madencinin anısını yaşatmak amacıyla, değişik yerlerden 176 kişinin yazdığı 235 şiir 'Soma Şiirleri Antolojisi' adıyla kitaplaştırıldı.Etkinliği...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
301 madenci anısına 'Soma Şiirleri Antolojisi' şiir kitabı basıldı
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden faciasında şehit olan 301 madencinin anısını yaşatmak amacıyla, değişik yerlerden 176 kişinin yazdığı 235 şiir 'Soma Şiirleri Antolojisi' adıyla kitaplaştırıldı.

Etkinliği organize eden Avrasya Sanat Kültür ve Edebiyat Derneği tarafından Kaymakamlık önünde açık havada gerçekleşen etkinliğe onur konukları Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Azerbaycan sanatçısı İlhan Askeroğlu, Bestekar, söz yazarı Vural Şahin, sanatçı Ali Avni ve ünlü söz yazarı şairler, şehit madenci eş ve çocuklarıyla çok sayıda vatandaş katıldı. Şairler yazdıkları şiirlerin dışında 20 TL bağışta bulunarak katkı sağladılar. 'Soma Şiirleri Antolojisi' kitabı satışından elde edilen gelir, Soma Mehmet Akif İlkokul'da okuyan 22 şehit madenci çocuğunun eğitimi için harcanacak.

Etkinliğe katkı sağlayan, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşaryeva söyle konuştu: "Biz buraya Azerbaycan devleti ve halkının duygu ve düşüncelerini getirdik. Bu bizim ortak acımızdır. Yani Türkiye'nin acısıydı. Acı bizim acımız, bizim mutluluğumuz, başarı varsa bizim başarımızdır. Biz bir millet iki devletiz. Ve Türkiye'nin bütün acılarını canımızda gibi hissederiz. Soma'da yaşanan o acı olayları da hepimiz Azerbaycan'da gözyaşlarıyla, acıyla, üzüntüyle anmakla beraber; buradaki kardeşlerimizin yanında olduğunu göstermek için Soma'yla ilgili yapılan kampanyalara, çalışmalara destek vermeyi kendimize bir görev bildik. İnşallah bir daha ne Türkiyemizde ne Azerbaycanımızda ne Türk dünyasında böyle acılar yaşansın. Anneler gözü yaşlı kalmasın, çocuklar babasız büyümesin diyoruz. İnşallah Soma'nın mutlu günlerini paylaşmak için gelelim."

Projeyi yürüten Savaş Ünal da konuşmasında şunları dile getirdi: "Bizler Soma'ya kalıcı bir eser kazandırmak için Soma Şiirleri Antolojisi'ni hazırladık. Bunu da bugünlere getirdik. Bu konuda vicdanlarımızı rahatlattık ve çok mutluyuz. Şehit aileleriyle birlikteyiz. Onların acılarına bir nebze de edebiyatçı gözüyle yaklaşmak istedik. Onları daha yakından tanımak istedik. Dolayısıyla böyle bir çalışmanın içine girdik."

Program sonunda Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'ya desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.