Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

300 bine burun kıvırdı, elden çıkardığı fiyat...

Vesta asteroidinden kopup Bingöl’ün Sarıçiçek Köyü’ne düşen meteor parçalarının fiyatı gün geçtikçe düştü. Daha önce 475 gram meteoridi 300 bin TL'ye satmayı reddeden Hasan Beldek, meteoridi parçalayarak 85 bin TL'ye elden çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
300 bine burun kıvırdı, elden çıkardığı fiyat...

Dünyanın yakınından geçen Vesta asteroidinden kopup Bingöl’ün Sarıçiçek Köyü’ne düşen meteor parçaları araştırmacıların, koleksiyonerlerin ve meteor avcılarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Sarıçiçek köylüleri, dünyanın sayılı meteorit koleksiyonerlerine bir telefonla ulaşabiliyor. Meteoritler, uluslararası sitelerde “Sarıçiçek” adıyla 80-140 dolar arası fiyatlara satışa sunuluyor.

Köylüler, “Uluslararası meteor piyasasında çevremiz var” diyor. Ancak aradan geçen zamanda parçaların gram fiyatı 20-30 dolara kadar düştü. Köyde en büyük meteorit parçasını bulan Hasan Beldek, bu durumdan en çok etkilenen kişi oldu. Daha önce 300 bin liralık teklifi geri çeviren Beldek, bin 475 gram ağırlığındaki meteoridi parçara ayırarak 85 bin liraya elinden çıkarmak zorunda kaldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.