Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

30 işçinin öldüğü ocakta acil kurtarma tatbikatı

Zonguldak'ta 17 Mayıs 2010 tarihinde yaşanan grizu faciasında 30 işçinin öldüğü Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında acil tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat, maden kazalarına karşı...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 20:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 20:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
30 işçinin öldüğü ocakta acil kurtarma tatbikatı

Zonguldak'ta 17 Mayıs 2010 tarihinde yaşanan grizu faciasında 30 işçinin öldüğü Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında acil tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat, maden kazalarına karşı işçilerin maske kullanımı ve benzeri kurtarma faaliyetlerinde tecrübe kazanması amacıyla yapıldı.

Tatbikatta, senaryo gereği 08.00-16.00 vardiyasında 475 işçinin çalıştığı eksi 460 kotunda ani metan püskürmesi (degaj) meydana geldi. Alarm verilmesiyle birlikte TTK tahlisiye ekipleri, tam donanımlı teçhizatlarıyla, işçilerin güvenli bir şekilde yer üstüne çıkarılması için maden ocağına yönlendirildi. Madenciler, ferdi kurtarıcı oksijen maskelerini takarak önce temiz hava istasyonuna koştu. Daha sonra yürüyerek kuyu dibine intikal eden maden işçileri, kafesle yer üstüne çıktı. Gazdan etkilenen bir maden işçisi ise sedye ile ocaktan çıkarıldı. Maden işçisine sağlık ekibi müdahale etti. Ocaktaki 475 işçinin tamamının tahliye edilmesiyle tatbikat sona erdi.

Tatbikat gereği gazdan etkilenen 18 yıllık maden işçisi Mustafa Dönmez (39), sedyeyle yer üstüne çıkarıldı. İlk tedavisi olay yerinde yapılan Dönmez, tedavi edilmek üzere ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tatbikata katılan yaralı madenci rolündeki Mustafa Dönmez, bu tür tatbikatların sürekli yapılması gerektiğini belirterek, "Gaz maskelerinin kullanımı için bu tatbikatlar gerekli. Çünkü gaz maskesini arkadaşımız açıyor ama kullanmasını bilmiyor." dedi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.